logo songteksten.net

'Online Eurovision Village mooie kans voor meer bereik'

Rotterdam ziet de digitale editie van de Eurovision Village als een ideale mogelijkheid om juist meer mensen te bereiken. Dat zegt Renske Satijn, directeur van organisator Rotterdam Festivals, tegen het ANP.

"Uiteraard hadden we graag alle bezoekers en fans in de stad ontvangen maar het werd al snel duidelijk dat corona voor de tweede keer roet in het eten gooit", vertelt Satijn op de dag dat de stad de plannen voor de virtuele editie geopenbaard heeft. "We zouden Rotterdam niet zijn als we vanuit onze 'can do'-mentaliteit de rollen niet gewoon omdraaien. Als ze niet naar ons komen, dan komt de Eurovision Village naar de bezoekers."

Toch hebben Satijn en haar team zich "tot het laatst" voorbereid op een fysieke editie van de Eurovision Village. "Maar in februari hebben we gezegd: we moeten nu ook een alternatief bedenken. Als het toch niet zou kunnen, moesten we toch iets hebben."

Blijvends

Satijn kijkt ondanks de teleurstelling met een positieve blik naar de ontwikkelingen. "Het mooie is dat we nu misschien wel meer mensen bereiken. Mensen die niet naar Rotterdam konden komen, kunnen we nu toch een heel mooi festival aanbieden. Dus binnen de omstandigheden is het een mooie kans die we graag verzilveren."

Met een beetje geluk keert de virtuele Eurovision Village, die vanaf 15 mei te bezoeken is, komende jaren terug. "Dat zou te gek zijn en stiekem hoop ik daar natuurlijk op", aldus Satijn. "Dan hebben we toch deze lastige omstandigheden omgebogen naar iets moois en blijvends voor het songfestival."

Miljoen

De Eurovision Village zou oorspronkelijk op de Binnenrotte voor de iconische Markthal komen. In totaal werd gerekend op zo'n 300.000 bezoekers. Rotterdam hoopt nu op zo'n 1 miljoen virtuele bezoekers. "Het zou te gek zijn als dat er meer worden. Maar laten we voorzichtig zijn en worden het er 1 miljoen die het ook nog naar hun zin hebben gehad, dan ben ik heel tevreden."

Laatst gewijzigd op: 2 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren