logo songteksten.net

Simone Kleinsma denkt in de toekomst snel vergeten te worden

Simone Kleinsma denkt dat zij later, na haar dood, relatief snel vergeten zal worden. Dat zei ze zaterdag in een groot interview op NPO Radio 2.

"Dat zal nou eenmaal gebeuren, daar kan je niets aan doen", stelt de zangeres en actrice. "Het maakt een verschil als je veel platen hebt gemaakt. Mensen als Robert Long, Wim Sonneveld of Toon Hermans worden nog steeds best veel gedraaid. Maar dat heb ik niet. Op een gegeven moment zal ik toch tot stof vergaan."

De 63-jarige artiest gaat na de zomer toeren met haar nieuwe voorstelling Verder. Zij blikt in deze voorstelling terug op het overlijden van haar man, regisseur Guus Verstraete, en de verschillende fasen die zij sindsdien heeft doorgemaakt. "Je moet na 31 jaar weer op zoek gaan naar de persoon die je was voordat je het leven met iemand deelde", vertelt Kleinsma. "Dat je denkt: hoe deed ik die dingen allemaal voordat Guus er was?"

Confronterend

Zo is zijn werkkamer inmiddels háár werkkamer geworden. "Ik heb mijzelf gedwongen om dingen weg te doen, om plek te maken. Dat is heel confronterend: je vindt ineens kleding, boeken en briefjes terug. Maar deze stap is wel nodig. Dat verleden zal altijd in mijn hart blijven zitten."

Het wordt geen loodzware voorstelling, laat Kleinsma weten. "Ik ben er ook achter gekomen hoe sterk ik eigenlijk ben: ik ben toch doorgegaan. De show moet ook hoop en troost en kleur bieden. Er zal elke avond wel iemand in de zaal zitten die iets heeft meegemaakt net zoals ik. Voor diegene speel ik dan die avond."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren