logo songteksten.net

Bart Maat wint PrinsjesFotoprijs voor foto van notities Ollongren

Freelance ANP-fotograaf Bart Maat heeft donderdag de PrinsjesFotoprijs gewonnen voor de beste politieke foto van het afgelopen parlementaire jaar. Maat kreeg de prijs in de plenaire zaal van de Eerste Kamer overhandigd voor het beeld dat hij schoot van de leesbare notities van oud-verkenner Kajsa Ollongren.

De jury, bestaande uit voorzitter Vincent Mentzel (fotograaf), Irene de Kruif (Parlementaire Persvereniging) en Farah Karimi (Eerste Kamerlid voor GroenLinks), koos uit drie overgebleven foto's unaniem voor die van Maat. Dit omdat de foto "een politieke crisis heeft veroorzaakt en ons land al maanden in zijn greep houdt", zo staat in het juryrapport.

De andere twee genomineerden waren Wiebe Kiestra en David van Dam. Hun inzendingen werden net als die van Maat gekozen uit een selectie van in totaal vijftien foto's. De PrinsjesFotoprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2500 euro.

De prijs is uitgereikt tijdens het Prinsjesfestival, een burgerinitiatief dat jaarlijks de week voor en op Prinsjesdag plaatsvindt.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren