logo songteksten.net

Concertgebouw mag niet vol, dus treedt megaster twee keer op

Het concert op 3 december in Amsterdam van de wereldberoemde Italiaanse mezzosopraan Cecilia Bartoli was ruim van te voren tot de laatste stoel uitverkocht, maar door de aangescherpte coronamaatregelen mag het Concertgebouw niet vol. De megaster zingt het hele programma daarom nu nog een keer, op dezelfde dag, slechts een paar uur eerder.

Omdat er volgens de op dit moment geldende regels nog maar 1250 mensen per uitvoering aanwezig mogen zijn, zouden voor één concert honderden mensen moeten worden afgezegd. In de Grote Zaal passen 1950 mensen. "Ik was zo enthousiast om weer op te treden in een uitverkocht Concertgebouw. Daarom wilde ik mijn fans niet teleurstellen en ben ik ontzettend blij dat het gelukt is een extra concert te organiseren!" Dat betekent dat er zelfs meer kaarten beschikbaar komen dan minder. De extra show start om 17.00 uur.

Samen met Les Musiciens du Prince - Monaco, onder leiding van Gianluca Capuano, brengt ze het Stabat Mater van Pergolesi, over het lijden en sterven van Jezus gezien door zijn moeder Maria. Het twaalfdelige werk telt zeven duetten, die Cecilia Bartoli zingt samen met countertenor Carlo Vistoli. Ook zingt Bartoli stukken van Händel, Vivaldi en Marcello.

Bartoli is vaker in het Concertgebouw geweest en haar concerten waren altijd helemaal uitverkocht.

Laatst gewijzigd op: 1 week geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren