logo songteksten.net

Henny Vrienten: Ik wil voor publiek geen oude beverige man worden

Zanger Henny Vrienten vindt het lastig om het beeld dat het grote publiek van hem heeft vast te houden. Dat vertelt de voorman van Doe Maar in een uitzending van het programma Tijd Genoeg van RTV Oost die deze week online is geplaatst. Het gesprek werd opgenomen eind september, vlak voordat de afscheidstournee werd gecanceld omdat Vrienten ziek is.

"Ik vind ouder worden om heel veel redenen heel leuk", vertelt Vrienten. "Ik heb meer overzicht en ik geniet meer van dingen die ik twintig, dertig jaar heb veronachtzaamd, zoals de natuur." Hij merkt op dat de dagen sneller lijken te gaan naarmate hij ouder wordt. "En je herinnert je minder van wat je in de week hebt gedaan."

De 73-jarige zanger vindt het vooral lastig om naarmate de jaren vorderen het beeld dat mensen van hem hebben te conserveren: "Ik wil niet als een oude beverige man zitten terwijl mensen iets heel anders van mij op hun netvlies hebben."

Verzuimen

Vrienten heeft er spijt van dat hij een aantal mensen die recent overleden niet meer heeft opgezocht, zoals zijn collega Thé Lau. "Die was ziek, en ik dacht: dat komt wel, dat komt wel. En toen was het te laat. Ik wilde mij niet opdringen, ik hoorde niet bij de inner circle. Van dat verzuim heb ik best veel last."

Het Doe Maar-icoon reflecteert in het gesprek ook op de vraag of er een hemel en een hel zijn: "Ik persoonlijk voel meer voor de hel." Verder belooft hij nooit te stoppen met het componeren van muziek, zolang hij leeft. "Maar met performen stop ik wel, na deze aankomende tournee van Doe Maar."

Laatst gewijzigd op: 1 week geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren