logo songteksten.net

Aantal donaties tegen geweld gestegen na Pauperkabouter-actie

Het aantal donaties voor de organisatie Blijf Groep, die zich inzet tegen huiselijk geweld, is flink gestegen nadat een nog onbekend persoon de website pauperkabouter.nl aan de site van de organisatie heeft gelinkt. Waar normaliter de donaties "een beetje binnendruppelen", waren er maandagochtend opeens tientallen donaties gedaan, aldus een woordvoerder van de organisatie.

'Pauperkabouter' komt uit de oudejaarsconference van Peter Pannekoek, waarmee hij refereert aan rapper Lil Kleine. "Lil Kleine heet in het echt Pauperkabouter. Die gozer trek ik slecht", zegt Pannekoek over de rapper. "Voor de mensen die het nieuws hebben gemist: Pauperkabouter zou zijn vriendin hebben mishandeld."

Wie de site heeft opgericht en vervolgens heeft gelinkt aan Blijf Groep, weten Pannekoek en Blijf Groep niet. De organisatie zegt blij te zijn met de stijging van het aantal donaties en de extra aandacht voor de organisatie, maar vindt het ook lastig om "ertussen" te zitten. Er is namelijk nooit bewezen dat Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, zijn vriendin daadwerkelijk heeft mishandeld.

De manager van Lil Kleine was niet bereikbaar voor commentaar.

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren