logo songteksten.net

Warner Chappell Music koopt rechten van volledige oeuvre Bowie

De nabestaanden van David Bowie hebben de rechten van het volledige oeuvre van de Britse zanger verkocht aan Warner Chappell Music. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Er werd geen bedrag vermeld, maar volgens het Amerikaanse vakblad Variety is er zo'n 250 miljoen dollar met de deal gemoeid.

Door de aankoop zijn honderden nummers die Bowie in zijn roemrijke carrière heeft gemaakt en geschreven, nu eigendom van het label. Warner laat weten "trots" te zijn dat de familie van de in 2016 overleden zanger hen heeft uitgekozen om voor "een van de meest baanbrekende, invloedrijke en eeuwigdurende oeuvres uit de muziekgeschiedenis" te mogen zorgen.

"Dit zijn niet alleen uitzonderlijke liedjes, maar mijlpalen die de koers van de moderne muziek voor altijd hebben veranderd", laat het hoofd van Warner Chappell Music, Guy Moot, in een verklaring weten.

Eerder kochten andere grote platenlabels als Sony en Universal de rechten van nummers van artiesten als Bruce Springsteen, Bob Dylan, Tina Turner en Paul Simon. Met deze deals waren vaak honderden miljoenen dollars gemoeid.

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren