Nieuwe Functies Bij Reactiesysteem En Gastenboek

Door Websmurf, vrijdag 18 juni 2004 20:54, bron: Songteksten.net

Ik heb weer een aantal dingen toegevoegd de laatste paar dagen :) Quotes Bij ieder post kun je nu een gebruiker quoten, dus reageren op iemand, door zijn stukje erboven te

zetten.
Door op dit icoontje: te klikken wordt die reactie automatisch in het tekstvakje gezet, en kun je jou reactie erachter plaatsen.

Usericons
De usericons die je op het forum gebruikt zijn nu ook zichtbaar in het gastenboek en bij de reacties bij het nieuws.

Hoe stel ik zo'n gebruikersicoon in?
Als je je profiel gaat bewerken op het forum (http://forum.songteksten.net/profile.php?mode=editprofile) zie je onderaan de pagina een gedeelte dat "Avatar paneel" heet.
Je kunt hier op 3 verschillende manieren een avatar instellen:
- uploaden vanaf je pc
- uploaden vanaf een andere site
- linken vanaf een andere site
Ik zal hieronder de verschillen uitleggen:
uploaden vanaf je pc
Je zie op de pagina die je zojuist bezocht hebt een veldje met daarachter een knop browse of bladeren. Door hierop de klikken kun je een plaatje selecteren dat op je computer staat. Selecteer het plaatje en klik op open. Klik hierna op ok in de internetpagina om het plaatje te uploaden naar de server.

Heb je een plaatje gevonden wat je leuk vind op een andere website, kun je deze gebruiken als avatar. Hiervoor zijn 2 manieren:
uploaden vanaf een andere site
Je klikt met de rechtermuisknop op het plaatje en klikt hierna op properties of eigenschappen. Je krijgt nu een klein venstertje te zien waarin je het adres (URL) van het plaatje ziet staan. Selecteer (klik 3 keer kort achter elkaar op de tekst naast Adres: (URL), je ziet dat deze tekst nu blauw wordt) het adres en plak deze in het tekstvakje waar de tekst "Upload Avatar vanaf een Internet lokatie (URL):" voor staat. Klik hierna op Ok en het plaatje wordt gebruikt.

gebruik avatar op andere site
Volg de stappen van de optie hierboven, maar plak het url van het plaatje niet in het 2e tekstvakje maar in het tekstvakje waar voor staat "Gebruik Avatar op andere Site". Klik op Ok en dit wordt je avatar.

Het duurt ongeveer 5 minuten voordat de avatar ook op de frontpage weergegeven zal worden. Controlleer eerst op het forum even of je avatar het doet, als je ergens een reactie post, zou je het plaatje moeten zien...
(Lees meer over het forum in de FAQ)

Een avatar kan niet groter dan 80x80 pixels zijn, of groter als 10kb. Houdt dus rekening met het plaatje dat je gebruikt, maar dit zou meer dan genoeg moeten zijn..
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren