Foo Fighters eerste naam Pinkpop 2018

Door ANP, maandag 23 oktober 2017 09:37, views: 28, bron: ANP

LANDGRAAF - De Foo Fighters komen volgend jaar naar Pinkpop. De Amerikaanse rockband is de eerste grote naam die zich aan Pinkpop 2018 heeft verbonden. De band is een van de dagafsluiters van het driedaagse festival, heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

De Foo Fighters zouden in 2015 ook naar Landgraaf komen, maar toen moest de band het optreden annuleren. Frontman Dave Grohl liep toen twee dagen voor het optreden op Pinkpop een gecompliceerde beenbreuk op na een val van het podium. Grohl zei toen al dat de band terug zou komen om het goed te maken. Even leek het erop dat dat dit jaar zou zijn. Festivalbaas Jan Smeets beloofde de Pinkpoppers in 2016 dat de Foo Fighters dit jaar op het festival in Landgraaf zouden optreden. "Ze hadden het wel in hun agenda gezet, maar op de verkeerde datum", zei hij in juni. Fans van de Foo Fighters krijgen volgend jaar dus een herkansing om de band te zien optreden.

Pinkpop vindt volgend jaar voor de zesde keer in zijn bestaan niet plaats in het pinksterweekend. Het festival wordt gehouden op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop voor de 49e editie begint op zaterdag 24 februari 2018.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren