Eindejaars overzicht

Door Websmurf, zaterdag 31 december 2005 17:14, bron: Songteksten.net

Zo aan het einde van het jaar wordt het tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Dit wil ik ook voor songteksten.net doen. Het afgelopen jaar is een jaar van grote groei geworde

n voor songteksten.net als site zijnde.

Bezoekers
In het afgelopen jaar heeft de hoofdsite gemiddeld dagelijks 26.000 unieke bezoekers gehad. Dit is bijna een verdubbeling als je dit gaat vergelijken met 2004, toen kwamen gemiddel 15.000 bezoekers per dag op de site. In totaal bezochten ongeveer 9,5 miljoen bezoekers de site. In totaal hebben deze mensen ongeveer 96 miljoen pagina's bezocht en hebben zij 1225 gigabyte aan dataverkeer verstookt.


Grafiek met per maand het aantal bezoekers, klik voor grotere versie


Grafiek met per maand het aantal bezochte pagina's, klik voor grotere versieGrafiek met per maand het aantal hits, klik voor grotere versie


Grafiek met per maand het verbruikte dataverkeer in gigabytes, klik voor grotere versie

Over het algemeen kunnen we spreken van een behoorlijke groei over het afgelopen jaar met name nadat de login restrictie van de site afgehaald was.


Nieuwsitems
Dit jaar zijn er ongeveer 400 nieuwsberichten geplaatst, dat zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar. Het meeste hiervan is door Websmurf op de site gezet, namelijk 250. Op de tweede plek volgt sfelter met 104 berichten.

Jullie, als bezoekers, hadden ook vaak een mening over een bericht. In totaal zijn ongeveer 26.000 reacties gegeven op nieuwsberichten. Dat is een gemiddelde van 65 per bericht!

Forum
Het forum is ook duidelijk een stuk meer bezocht dan voorgaand jaar (28.000 bezoekers vorig jaar, bijna 100.000 dit jaar). Dagelijks komen 250 mensen even kijken wat er allemaal te doen is. Er zijn inmiddels al bijna 46.000 berichten geplaatst.

Zoekmachines
Ook in zoekmachines komen we steeds beter terug. Kwamen er in januari van dit jaar nog maar 298.258 mensen via google op onze site terecht, in december waren dit er 409.216. Over het hele jaar gezien kwamen in totaal 3.491.589 mensen via google op onze site terecht. Het belangrijkste zoekwoord was hierbij het woord “songteksten”, 276.524 keer kwam iemand op de site na gezocht te hebben op dat woord. Andere veelgebruikte woorden waren “songteksten”, “katie melua”, “dj akman” en “lyrics”.

Toekomst
We hebben weer een aantal dingen op het programma staan voor dit jaar. Er moet weer eens een nieuwe versie van de site komen met wat meer mogelijkheden. Ik hoop daar dit jaar aan toe te komen zodat we aan het einde van het jaar de oude site vaarwel kunnen zeggen en het nieuwe jaar met een nieuwe site kunnen beginnen.
Net zoals vele Songteksten site heb ook ik een brief gehad van stichting MusiCopy. Dit is een stichting die gaat over het verspreiding van teksten en bladmuziek over internet. Het komt er op neer dat voor iedere tekst een vergoeding betaald moet gaan worden, in totaal maandelijks zo'n 1200 euro. Zoals het er nu voor staat lijkt dat op te brengen en zal ik binnenkort het contract opsturen zodat we voort kunnen blijven bestaan.

Ik wil wel vragen aan iedereen die zelf teksten op de site heeft gezet (zelf geschreven teksten) en aan iedere artiest die dit leest, neem alstublieft even met mij contact op en bevestig dat ik je teksten mag publiceren. Voor iedere artiest die toestemming geeft voor het publiceren van teksten op deze site, hoeft geen geld afgedragen te worden aan MusiCopy.

Tot slot
Ik wil iedereen bedanken voor het bezoeken van deze site en voor het aanklikken van de verschillende advertenties op de site, dat levert ons namelijk weer geld op waardoor deze site kan voort bestaan. Veel dank ook aan de crew van Songteksten.net zonder wie dit allemaal niet mogelijk zou zijn, en mocht je mee willen helpen op de site, neem even contact met me op.

Veel geluk iedereen in het nieuwe jaar en ben een beetje voorzichtig met vuurwerk :-)

Adam van Dongen

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren