Alden Ehrenreich sluit zich af voor kritiek

Door ANP, vrijdag 18 mei 2018 09:16, views: 3, bron: ANP

CANNES - Alden Ehrenreich, de jonge acteur die in de nieuwe Star Wars-film Solo de iconische titelrol voor zijn rekening neemt, sluit zich de komende week af voor alle kritiek die ‘haters’ gaan spuien over zijn vertolking. Dat vertelde hij op het festival van Cannes, waar de nieuwe film deze week in première ging.

“Ik ga voorlopig niet het internet op, dat is de plek bij uitstek waar sommige haters hun mening vol geklaag uiten”, legde de 28-jarige ster lachend uit. “Je weet waar je aan begint als je ‘ja’ zegt tegen een avontuur als dit; het merendeel van de ervaringen die je opdoet is geweldig, maar dit hoort er ook bij. Ik weet dat dat los van mij staat, want dat gebeurt bij elke film of aankondiging in deze serie.” Kritiek is iets waar acteurs mee om moeten kunnen gaan, beaamt hij. “Alleen bij Star Wars is het vele malen intenser. Je doet als acteur je uiterste best. Maar wat daarna komt heb je niet in de hand: niet wat de regisseur ermee doet aan de montagetafel, niet hoe de critici reageren en ook niet wat het publiek ervan vindt.”

Het kostte Ehrenreich opvallend weinig moeite zich voor te bereiden op de rol. “Het grote voordeel van Star Wars is dat het universum nu meer dan veertig jaar bestaat; er is zo immens veel over te vinden. Het is zo rijkgeschakeerd en groots en breed en vol van details in informatie; het is een cultuur op zichzelf geworden, zelfs al bestaat de wereld natuurlijk niet echt.” De taal van zijn kompaan Chewbecca leerde hij spreken dankzij YouTube-video’s waarop fans dat deden. “Ik wist alleen niet of het de juiste tongval was. Maar de hoefde natuurlijk ook niet: Han is geen native speaker, hij moet zich alleen verstaanbaar zien te maken.”

Ontmoeting met Ford

Ook ontmoette hij Harrison Ford, die de rol in vier eerdere Star Wars-films speelde. “Ford is zo met het personage verweven dat het niet goed voelde om het niet te doen. Het was een geweldig gesprek en hij is heel erg supportive geweest, ook tijdens het draaien en nadat hij de film gezien had. Hij had één advies: als mensen vragen wat ik voor advies gaf, zeg dan dat ik je alles verteld heb wat je moest weten en dat je er niets van mag delen.”

Solo: A Star Wars Story draait vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren