BN'ers rouwen om dood Amsterdamse editor

Door ANP, vrijdag 13 juli 2018 19:24, views: 7, bron: ANP

AMSTERDAM - Bekende Nederlanders reageren geschokt op de dood van de Amsterdamse filmeditor Wouter van Luijn. De 34-jarige man overleed donderdagnacht nadat hij door een groep van vijf jongeren ten oosten van Palma de Mallorca in elkaar was geslagen.

"Zojuist bereikte ons het nieuws dat Wouter van Luijn, een zeer talentvolle editor die oa ons Back in Action-filmpje monteerde, de man is die vannacht op Mallorca is doodgeslagen", laat Tijl Beckand weten op Twitter. "Onze gedachtes zijn bij de familie en geliefdes van Wouter."

Ook Katja Schuurman leeft mee met de nabestaanden. "Ik leef mee met iedereen die jou liefheeft. Ik weet niet wat ik moet zeggen, behalve: liefde, liefde, liefde iedereen, alstjeblieft...", schrijft de actrice en presentatrice bij een foto van Van Luijn.

Tygo Gernandt omschrijft Van Luijn als 'een hele goede editor'. "Wat vreselijk. Ik kende hem redelijk. Hij was een hele goede editor. Hij heeft twee van mijn laatste films gemonteerd, waaronder Killswitch. Een afschuwelijk bericht. Ik moet dit echt even verwerken", zegt hij tegen De Telegraaf.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren