Weer prijs voor Nederlands-Belgische film Girl

Door ANP, zondag 16 september 2018 12:19, views: 14, bron: ANP

OOSTENDE - Het bejubelde speelfilmdebuut Girl van de Vlaamse regisseur Lukas Dhont is zondag op het festival van Oostende bekroond als beste debuut van het jaar. Dat heeft de jury op de website van het festival bekendgemaakt.

Het Belgisch-Nederlandse drama gaat over een jonge transgender die ballerina wil worden. Girl was een groot succes op het filmfestival van Cannes. Het drama kreeg in Zuid-Frankrijk lyrische recensies en won vier prijzen, waaronder de Palm d'Or voor de beste debuutfilm en de Queer Palm.

Streamingdienst Netflix heeft de Amerikaanse rechten van de film aangekocht. Girl is gecoproduceerd door het Nederlandse bedrijf Topkapi Films. Distributeur Cinemien brengt Girl begin november uit in de Nederlandse bioscopen.

De Nederlandse film Redbad was ook geselecteerd voor de competitie van het festival, maar viel buiten de prijzen. Oostende besteedt veel aandacht aan Nederlandse producties en makers. Zo waren de afgelopen jaren onder meer Bassie & Adriaan, Renée Soutendijk en Martin Koolhoven eregast.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren