Meer dan 2 miljard views voor Top Notch

Door ANP, maandag 14 januari 2019 12:50, views: 9, bron: ANP

AMSTERDAM - Top Notch heeft een mijlpaal bereikt op YouTube. De video's van het muzieklabel zijn op de site goed voor ruim 2 miljard views. Daarmee is Top Notch naar eigen zeggen het eerste Nederlandstalige kanaal dat over die "magische grens" gaat.

Top Notch plaatste in 2006 de eerste video op YouTube, die bij Klein, klein jongetje van U-niq en Feis. Die video verzamelde ruim 900.000 views. In de jaren die volgden, plaatste het muzieklabel grote hits als Parijs van Kenny B, Krantenwijk van Lil' Kleine en Boef en Energie van Ronnie Flex en Frenna. Om het succes van het YouTube-kanaal te vieren, maakte Top Notch een video waarin het getal wordt geduid. Zo stelt het label dat de 2 miljard views betekent dat iedereen die Nederlands spreekt gemiddeld 83 keer een Top Notch-video heeft bekeken.

Het kanaal van Top Notch blijft andere succesvolle Nederlandse YouTubers voor. Zo staat de teller voor Enzo Knol op bijna 1,9 miljard views, trokken de video's van The Voice Kids 1,3 miljard kijkers en werden de filmpjes van StukTV bijna 722 miljoen keer aangeklikt.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren