Van Houten en Dchar spreken animatiefilm in

Door ANP, vrijdag 17 mei 2019 07:39, bron: ANP

CANNES - Nasrdin Dchar, Jelka van Houten en Leopold Witte zijn binnenkort te horen in de Nederlandse versie van de nieuwe animatiefilm Manou op de Meeuwenschool. Dat heeft distributeur Paradiso Films vrijdag bekendgemaakt op het festival van Cannes.

Nasrdin Dchar zal de titelrol van de kleine vogel Manou op zich nemen, die in de film opgroeit in een meeuwennest. Wanneer hij leert vliegen, ontdekt hij dat hij geen meeuw is zoals zijn vader en moeder, maar een zwaluw. Als hij enkele andere zwaluwen ontmoet, leert Manou wie hij ├ęcht is. Het is aan Manou om de twee zo verschillende vogelfamilies samen te brengen en hen daarmee als ware held te beschermen tegen het gevaar.

Jelka van Houten en Leopold Witte zullen rollen de (adoptie)ouders van Manou op zich nemen. Deze twee rollen worden in de Engelstalige versie van de film werden ingesproken door Kate Winslet en Willem Dafoe.

Andere acteurs die deel uitmaken van de Nederlandse stemmencast zijn Cystine Carreon, Jip Bartels, Rogier Komproe en Yaron Mesika. De Belgisch radio- en televisiepresentator Sander Gillis zal de rol van vreemde vogel Parzival op zich nemen. Manou op de Meeuwenschool is vanaf 12 juni te zien in de Nederlandse bioscopen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten