Will and the People maakt comeback met single

Door ANP, vrijdag 17 mei 2019 11:28, bron: ANP

AMSTERDAM - De band Will and the People is na jaren stilte weer terug met nieuwe muziek. De Britten hebben vrijdag hun nieuwe single Gigantic uitgebracht. Frontman Will Rendle noemt het "muziek die uit het hart komt".

In een interview met BuzzE vertelt Will dat hij en de band een moeilijke tijd achter rug hebben. De band werd opgericht in 2010. Will, Jamie, Jim en Charlie wonen samen in een huis op het Engelse platteland, een stukje buiten Londen. Dat is de plek waar ze leven, hun liedjes schrijven, hun muziek maken en tekenen op de muren. De single Lion in the Morning Sun van hun allereerste album uit 2012 werd een hit in Nederland.

Will and the People heeft sindsdien nog een paar albums uitgebracht en is intensief op tournee geweest. Maar dat heeft niet goed uitgepakt voor de band, vertelt Will. "We hebben veel te veel optredens gedaan en zijn onszelf kwijtgeraakt." De band is op dit moment in Amsterdam voor optredens, de laatste keer dat ze in ons land waren was in 2016. "We merkten toen dat de zaaltjes steeds kleiner werden en dat gaf veel spanning. We begonnen ruzie te maken onder elkaar en waren uitgeput. We dronken te veel en sliepen niet genoeg." De band besloot toen om een stapje terug te doen.

Shitty baantjes

Ze leven nog steeds met z'n allen in een huis en hebben in de jaren dat ze geen muziek maakten het hoofd boven water gehouden met "shitty" baantjes. Will heeft gewerkt als smid en de anderen hadden baantjes als tuinman of autowasser. De pauze heeft de band veel goed gedaan. "Het was heel zwaar maar daardoor weten we nu wel wat ├ęcht belangrijk is in het leven en dat is dat je elkaar hebt." Will zegt dat ze vanaf nu ook alleen maar muziek maken die regelrecht uit het hart komt, over dingen die ertoe doen. En dat is familie, vriendschap en liefde.

Er is een nieuw album onderweg, maar eerst gaat de band nog meer singles uitbrengen. "We zijn eigenlijk opnieuw begonnen. We hebben dan wel al vier albums gemaakt, maar het album dat eraan komt zien we als ons debuutalbum."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren