André Kuipers herdenkt maanwandeling

Door ANP, zaterdag 13 juli 2019 10:22, views: 22, bron: ANP

DEN HAAG - Op meerdere plekken in Nederland wordt stilgestaan bij de historische maanwandeling van Neil Armstrong en Buzz Aldrin. Het is volgend weekend precies 50 jaar geleden dat zij voet op de maan zetten. Zo vertelt astronaut André Kuipers op zaterdag 20 en zondag 21 juli in het Concertgebouw in Amsterdam over de ruimte. Daarbij wordt hij begeleid door muziek van Symfonieorkest Vlaanderen.

In het Museon in Den Haag is een stuk maansteen te zien. Die mag ook worden aangeraakt. In filmzaal Omniversum ernaast draait de film Apollo 11. Die bestaat uit originele archiefbeelden van de voorbereiding, de lancering, de reis naar de maan en terug en de ontvangst op aarde. De IMAX-film wordt vertoond op een rond scherm van 840 vierkante meter. Ook in enkele andere bioscopen is de film te zien.

In het ruimtemuseum Space Expo in Noordwijk zijn onder meer een stuk maansteen en wat gereedschap en apparaten van de maanwandelaars te zien. Het Nationaal Ruimtevaart Museum in het Aviodrome in Lelystad heeft ook een tentoonstelling over de maanlanding.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren