logo songteksten.net

TV-seizoen van start met klassiekers op andere zender

Het nieuwe tv-seizoen 2019-2020 gaat maandag van start. Kenmerkend voor de start van dit tv-seizoen is de verhuizing van een aantal RTL-hits naar SBS6 en de revival van de NPO-programma’s Man bijt hond en Lingo.

Het zijn vooral de commerciële omroepen die het tv-seizoen al voor geopend verklaren, hoewel de NPO het seizoen zaterdagavond al aftrapte met het nieuwe seizoen van Beste zangers en vanaf zondagavond de nieuwe thrillerserie Grenslanders op NPO 3 programmeert.

Op RTL 4 begint maandagavond het dertigste seizoen van Goede tijden, slechte tijden. RTL, die afgelopen week matig op primetime scoorde met compilatie-afleveringen van GTST, begint de nieuwe reeks van de soap een week eerder dan gepland. Mogelijk houdt RTL daarbij ook rekening met de vernieuwde programmering van Talpa-zender SBS6, die de kijkers vanaf maandagavond dagelijks de programma’s Man bijt hond (19.30 uur) en Lingo (20.00 uur) voorschotelt, waar de NPO in het verleden jarenlang furore mee maakte. Het is precies vijf jaar geleden dat het woordspelletje na 25 jaar stopte bij de NPO.

SBS6 verhuist met ingang van maandag het realityprogramma Utopia naar de vooravond, 18.00 uur, en trapt het nieuwe seizoen op primetime af met nieuwe afleveringen van Chateau Meiland en Waar is De Mol?. Daarin gaat Johnny de Mol op reis met de BN’ers Edwin Evers, Jandino Asporaat en Dotan.

De NPO, die dinsdag de nieuwe najaarsprogrammering presenteert met een persconferentie in Hilversum, houdt maandag zijn kruit nog even door en houdt nog vast aan de vertrouwde zomerhits waaronder het kampeerprogramma We zijn er bijna met Martine van Os op NPO 1 en de kennisquiz De Slimste Mens op NPO 2. Donderdag presenteert RTL zijn nieuwe najaarsprogrammering.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren