Rode loper rolt uit voor Gouden Televizier-Ring Gala

Door ANP, woensdag 9 oktober 2019 16:27, bron: ANP

Bekend Nederland trotseert woensdagavond het herfstweer om het Televizier Gala bij te wonen. In AFAS Live in Amsterdam worden de prestigieuze televisieprijzen voor de 54e keer uitgereikt.

Nog een paar uur en dan weten we wie de felbegeerde Gouden Televizier-Ring dit jaar wint. De strijd gaat tussen Beste zangers (AVROTROS), Chateau Meiland (SBS6) en Expeditie Robinson (RTL). Daarnaast zijn de verwachtingen hooggespannen voor de prijzen voor beste presentator en beste presentatrice.

Chateau Meiland heeft zich ontpopt tot kijkcijferhit van SBS6, maandag trok de realityserie een recordaantal van 1,4 miljoen kijkers. De laatste - en enige - keer dat SBS6 met een Gouden Televizier-Ring naar huis ging was in 2003, toen won het programma Hart in Aktie. Voor RTL is succes bij het gala minder lang geleden. Vorig jaar won Beau van Erven Dorens de Televizier-Ring met zijn Beau Five Days Inside.

Het Gouden Televizier-Ring Gala is ook dit jaar weer live te volgen op televisie. Vanaf 20.30 uur is de Rode lopershow te zien op NPO 1. Britt Dekker en Maik de Boer vangen de BN'ers op en bespreken hun outfits. Het Gala zelf start om 21.10 uur en wordt gepresenteerd door Rik van de Westelaken en Dionne Stax. Voor Stax is het haar eerste klus voor haar nieuwe werkgever AVROTROS.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren