Sophie Hilbrand ziet overstap naar commerciëlen niet zitten

Door ANP, zaterdag 12 oktober 2019 10:13, bron: ANP

Sophie Hilbrand ziet zichzelf niet snel vertrekken naar een commerciële zender. De presentatrice, die vanaf dinsdag te zien is op NPO 3 met haar nieuwe programma It's a man's world, 'houdt van de publieke omroep'.

"Daar kijk ik zelf ook bijna uitsluitend naar", zegt Hilbrand (44) in De Telegraaf. "Als tv-maker vind ik het grappig om Dance dance dance of Dancing with the stars te zien vanwege de ophef over de tv-oorlog. Die strijd levert weinig creatiefs op. Je zapt van het ene tweedehands programma naar het andere."

Toch spreekt een eigen talkshow haar wel aan. "Iets als Beau five days inside had ik wel willen maken, maar ik blijf liever bij de NPO. Door de reclameblokken in de commerciële talkshows haak ik af. Voor Eva Jinek, die na vijftien jaar bij de NPO wel de overstap maakt naar RTL, heeft ze dan ook wel een verzoek. "Ik hoop dat Eva het voor elkaar krijgt die eruit te flikkeren."

Of ze over tien jaar überhaupt nog op televisie te zien is, weet ze niet. Wellicht slaat ze een heel andere weg in. "Ik hang soms naar het onderwijs. Of verlang naar iets fysieks. Mijn kinderen voetballen allebei en een baan als betaald trainer op de club lijkt me ook wel lekker. Voorlopig vind ik het heel leuk om zoveel kennis op te doen over de onderwerpen die ik behandel. En na te denken over welke verhalen nog moeten worden verteld."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten