logo songteksten.net

Tim Hofman gaat voor televisie tot het uiterste

Tim Hofman deinst niet terug voor het maken van programma's die hem in allerhande gevaarlijke situaties brengen. Als televisiemaker gaat hij tot het uiterste om een verhaal te vertellen. "Elke klus mag of kan mijn laatste zijn."

De presentator brak in augustus 2017 zijn kaak toen hij bij opnames voor zijn programma #Boos werd aangevallen door een huisjesmelker en ook werd hij al eens aangereden door een auto. "Dus ik ben het wel een keer zat", zegt Hofman in het AD. Toch weerhoudt het hem er niet van om in de wereld van drugskartels, huurmoordenaars en kinderhandelaren te duiken. "We kunnen het ansichtkaartje laten zien of helemaal erin gaan. En dan stap je soms in de auto van een drugscrimineel. Dat is voor mij prioriteit in alles wat ik doe: elke klus mag of kan mijn laatste zijn."

Zijn nieuwe programma De Staat van het Klimaat, dat vanaf donderdag te zien is, is wat dat betreft een stuk minder gevaarlijk. Daarin onderzoekt hij hoe ver het kabinet is met de klimaatplannen. "Er is een hele rits feiten, daar leggen we overheidsbeleid naast en dan gaan we praten", vertelt Tim over zijn eerste klus bij NPO 1. Zo komen in het Human-programma bijvoorbeeld een topvrouw van Shell en D66-voorman Rob Jetten langs. "Maar ik ga niet naar iedereen ja en amen zitten knikken", verzekert hij. "Het wordt wat mij betreft niet een heel manifest voor één kamp. Ik moet ervoor zorgen dat de vragen goed gesteld worden en dat je uitkomt bij de waarheid. Verklaard vanuit de wetenschap, niet vanuit columns."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren