logo songteksten.net

Nederlandse film Mi Vida in première in Brazilië

De nieuwe Nederlandse film Mi Vida, met Loes Luca in de hoofdrol, beleeft komende week haar wereldpremière tijdens het São Paulo International Film Festival. De tragikomedie wordt vertoond in aanwezigheid van regisseur Norbert ter Hall (De Belofte van Pisa). Dat heeft distributeur Paradiso Filmed Entertainment donderdag gemeld.

Mi Vida vertelt over de 65-jarige kapster Lou (Luca) die een heimelijke droom koestert: ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar ze voelt zich schuldig tegenover haar kinderen en kleinkinderen en besluit genoegen te nemen met een cursus Spaans in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken.

Het is de eerste grote hoofdrol van Loes Luca in een speelfilm, na kleinere rollen in hits als Ja zuster, nee zuster en Huisvrouwen bestaan niet. Andere rollen zijn er voor de Spaanse actrices Elvira Mi?nguez, Anniek Pheifer, Mark Kraan en Loïc Bellemans. Het script is speciaal voor Luca geschreven door Roos Ouwehand.

Cannes

Eerder dit jaar presenteerde Loes Luca de film al in Cannes aan de Nederlandse pers en de bioscoopexploitanten. De film werd vorig jaar zomer gedraaid in Cádiz in het zuiden van Spanje.

Mi Vida beleeft op zondag 17 november de feestelijke Nederlandse première in het Rotterdamse LantarenVenster. De film draait vanaf 21 november in de Nederlandse bioscopen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren