logo songteksten.net

Paul de Leeuw noemt Wybren van Haga 'een loser'

Paul de Leeuw heeft in BNR The Friday Move flink uitgehaald naar Wybren van Haga, het Tweede Kamerlid dat onlangs uit de VVD-fractie werd gezet. Hij noemde Van Haga, die te gast was om te praten over zijn verdere carrière in de Tweede Kamer als zelfstandig Kamerlid, "een loser".

Nadat de politicus vertelde over het eventueel opzetten van een eigen partij, nam De Leeuw geen blad voor de mond. "U bent toch helemaal niks nu. In de ogen van de kiezer bent u helemaal niks", raasde de co-host van Wilfred Genee tegen Van Haga, die begin oktober door de VVD uit de partij is gezet. Van Haga had zich niet aan een afspraak gehouden om zich niet meer met zijn zakelijke belangen te bemoeien en werd geroyeerd.

De Leeuw vindt het onacceptabel dat Van Haga desondanks zijn zetel aanhoudt. "Als je faalt, dan moet je gewoon weg. Dat is in elke onderneming, waar je ook bent. En u blijft zitten." Hij gaat verder: "Ga lekker borrelen, ga lekker huizen verkopen, investeren. Maar ga weg. U hebt gefaald gewoon", aldus een geïrriteerde De Leeuw. "Het is gewoon een loser."

Het Kamerlid kwam vorig jaar ook al in opspraak omdat hij zich als vastgoedondernemer niet aan regels voor het verhuur van woningen zou hebben gehouden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren