logo songteksten.net

Nick Cave alsnog top tien in met Ghosteen

Het nieuwe album van Nick Cave & The Bad Seeds, Ghosteen, leek weinig impact te hebben in Nederland maar weet een maand na de release alsnog de top tien van de Album Top 100 te bereiken. Dat heeft alles te maken met de fysieke release van Ghosteen.

Door de verkoop van de cd en lp schiet de plaat weer omhoog: van 34 naar 4. Nick Cave & The Bad Seeds scoort zodoende zijn derde top 5-album na Push The Sky Away in 2013 en Skeleton Tree in 2016.

Snelle blijft onveranderd aan kop van de Album Top 100 staan. Met Vierentwintig staat hij nu voor de derde achtereenvolgende week op nummer 1. Het veertigste deel van Kinderen voor Kinderen volgt op de tweede plaats met ruim de helft minder streams en fysiek verkochte exemplaren. Broederliefde maakt de top drie vol met Broeders.

Vermoedelijk krijgt Snelle volgende week meer concurrentie. Onder anderen Kensington, K3 en CĂ©line Dion brachten vrijdag nieuwe albums uit.

Album Top 10 week 46

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (1) Snelle - Vierentwintig

  2. (7) Kinderen voor Kinderen - Reis mee! - 40

  3. (2) Broederliefde - Broeders

  4. (34) Nick Cave & The Bad Seeds - Ghosteen

  5. (3) Ed Sheeran - No. 6 Collaborations Project

  6. (5) Post Malone - Hollywood's Bleeding

  7. (4) Josylvio - Gimma

  8. (-) The Script - Sunsets & Full Moons

  9. (10) Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go

  10. (9) Suzan & Freek - Gedeeld door ons

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren