Nederlandse actrice (11) wint Chinese prijs voor Kapsalon Romy

Door ANP, dinsdag 19 november 2019 18:30, bron: ANP

De jonge Nederlandse actrice Vita Heijmen heeft maandag op het China International Children’s Film Festival (CICFF) de prijs voor beste actrice in de wacht gesleept. Het meisje speelt de hoofdrol in de jeugdfilm Kapsalon Romy, die nu in de Nederlandse bioscopen draait. De film won al een flinke plank vol prestigieuze internationale prijzen.

De prijs werd toegekend door de jeugdjury en bestond uit een enorm beeld en een oorkonde. De 11-jarige Heijnen was zelf in Guangzhou aanwezig om de award in ontvangst te nemen. Haar winst is heel bijzonder; het is de eerste maal dat het meisje in een speelfilm te zien is.

Kapsalon Romy vertelt over een oudere kapster (Beppie Melissen) die last krijgt van vergeetachtigheid. Haar kleindochter Romy (Heijmen) besluit haar oma te helpen om de zaak open te kunnen houden. De film is geschreven door Tamara Bos en geregisseerd door Mischa Kamp.

Kapsalon Romy was overigens niet de enige Nederlandse film die was geselecteerd voor het festival. Ook de jeugdfilm Dikkertje Dap, gebaseerd op het beroemde kinderversje van Annie M.G. Schmidt, behoorde tot de kleine groep internationale films die waren geselecteerd voor de competitie van de jeugdjury.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren