logo songteksten.net

Over ons

Songteksten.net is begonnen rond 2000 als een hobbyproject van mij (Adam van Dongen). In eerste instantie wilde ik ervaring opdoen met het bouwen van gewone websites, en een jaartje later met het bouwen van dynamische websites.

Na een aantal jaren eerst op gratis subdomeinen gedraaid te hebben, werd de site in 2002 inmiddels zo goed bezocht, dat het tijd was om een domeinnaam aan te gaan schaffen en het iets serieuzer aan te gaan pakken. Hiervoor werd de domeinnaam Songteksten.net uitgekozen, die op dat moment net weer vrij was gekomen voor registratie.

De site werd helemaal opnieuw opgebouwd met een eigen gebouwd CMS waardoor het makkelijk werd voor bezoekers om teksten toe te voegen en voor mij om teksten goed te keuren.

Na een tijdje begon het aantal teksten dat dagelijks werd toegevoegd nogal de spuigaten uit te lopen en heb ik een oproep op de site geplaatst of mensen mij wilden helpen.

In 2004 werd de site zo druk bezocht dat het hostingbedrijf mij vriendelijk verzocht te verhuizen naar een dedicated server, of een andere provider te gaan zoeken. Uiteindelijk heb ik besloten een eigen dedicated server aan te schaffen en een bedrijf op te richten om de overcapaciteit van die server te gaan verkopen.

Inmiddels zijn de site en mijn bedrijf uitgegroeid tot twee succesvolle zaken. Met het online gaan van de nieuwste variant van de site halverwege 2008, heb ik het dagelijks beheer weer opgepakt en hoop ik de site nog succesvoller te maken dan deze al is :)

Laatst gewijzigd op: 15 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren