logo songteksten.net

Def P - De Wereld Is Niet Te Koop

Dit is een wake-up call voor de premier, de president en al die andere prutsers die zich onze leiders noemen. Revoluties zijn nodig om explosies te voorkomen. De wereld is niet te koop.

Wereld wordt wakker punt kom pak je spullen voor woorden en daden en niet dat slappe lullen van regeringleiders in een onoprechte strijd. Luister teringlijers: geen vrede, geen gerechtigheid. Fuck Bush, fuck Blair en die domme Chirac. Belet bezettingen of bommen op Irak. En ook die Balkenende, misselijke bak ellende, die achter Bush z’n christelijke grappen aanrende. Ze moeten weten dat ‘ie vuur bestrijdt, met vuur geheid ook zelf aan het vuur bezwijkt. Sukkels! Wat kan het volk nou van jullie bommen leren. Het antwoord? Kijk hoe terroristen reageren.

Je lokt ’t kwaad uit en spreidt de haat uit. Je spreidt je kaart uit maar voert geen ene daad uit die constructief opbouwt en of stand houdt. Het ene land sloopt wat het andere land bouwt. De ene onderdrukt, de ander gaat gebukt en als resultaat is de hele wereld gefucked. Dus bundel die krachten als positief verenigen. Koppel gedachten in plaats van die te stenigen. De enige manier is om elkaar te begrijpen. Verzet je tegen de bezetting van al die lijpe politieke mislukkers, commerciële onderdrukkers, de rijke machtfuckers en beëindig al die suckers.

Voorkom een oorlog waar niemand op hoopt
Want onze wereld is voor niemand te koop
En hij die haat met haat bestrijdt
Verspreidt de haat geheid

Terreuraanslagen, bommen en rellen. Ik denk dat ik de mensen niets hoef te vertellen. De agressie laait op, de wereldleiders zijn scheel. Zijn ze arrogant, of weten ze niet veel? Burgers zonder wapens vechten voor hun Palestina en de bezetters vernielen als de bom op Hiroshima. Denk wat je wil maar ’t gaat zo niet goed en ze maken het erger met het verbieden van de hoofddoek. Respect brengt vrede, evenwicht en veiligheid. Niet zoals Amerika met z’n smerige beleid. En Sharon dan. Hij wordt brutaler met het uur man. Hij zet effe een muur in de tuin van de buurman. Onrecht is een ding dat de mensen is aangedaan. Ga jij d’r wat aan doen? Of blijf je lekker staan? Geef mij de mic maar, en laat me zeggen wat ik denk want ik schiet niet als een lafaard op mensen vanuit een tank.

Voorkom een oorlog waar niemand op hoopt
Want onze wereld is voor niemand te koop
En hij die haat met haat bestrijdt
Verspreidt de haat geheid

We leven hier en nu maar ook daar en straks. Is de politiek een truc of wordt alles gaande laks? Wie kijkt er nog vooruit om alle shit te voorkomen? Gaat alles om de buit of zal begrip erdoor komen? Ik weet het niet, het draait om meerdere factoren. Degenen die dat weten zijn de heren op kantoren. Ze kennen de beurs, maar de wereld gaat verloren. Dus zijn ze soms doof, of willen ze niet horen? Ze willen toch alleen maar horen wat hun toekomt. Ze vullen hun zak en geven niets om jouw toekomst. We gaan naar de tering door de globalisering. Bedrijven de baas, nou ik pis op zo’n fundering. Want geld en macht drijft de mensen tot waanzin. Liefde, hoop en respect is wat eraan ging. Maar ik hou ellende buiten de deur. Ik heb respect voor de medemens en geen gezeur. Wat een pracht, ik wou dat iedereen zo dacht. Maar ondertussen worden vele mensen afgeslacht. Samenwerking lijkt mij beter dan een dor bestaan. Neem dat aan van een Nederlander en een Marokkaan. Want we spitten die shit niet, we braken het uit. En waarin je gelooft, dat maakt mij niets uit. De toekomst is voor de kids en zij moeten samenleven. En wij moeten samen het goede voorbeeld geven. Het goede voorbeeld, dat is gelijkwaardigheid, communicatie, desnoods in rijmvaardigheid. Tegenwicht voor evenwicht is de essentie. Vóór geweldloosheid is beleid van defensie. Inderdaad, en ’t wordt nu echt tijd dat de mensheid samenwerkt aan gerechtigheid. Dus leer je les goed en doe maar wat je doet, maar weet: wie goed doet, die goed ontmoet.

Voorkom een oorlog waar niemand op hoopt Want onze wereld is voor niemand te koop En hij die haat met haat bestrijdt Verspreidt de haat geheid

I will rebuild the military power,
I do so to keep the peace

FEMU logo Songteksten.net heeft toestemming van Stichting FEMU om deze songtekst te tonen.

De songteksten mogen niet anders dan voor privedoeleinden gebruikt worden, iedere andere verspreiding van de songteksten is niet toegestaan.