logo songteksten.net

Ali Osram - Lied Over Nederland

thuis heb ik nog ansicht kaart,waar op mijn vrouw staat met een baard,in shoarmatent van mohamed.
mijn zoontje op gestolen fiets die was gratis en voor niets,goedkope slotje op gezet.
deze dorp ik weet nog hoe het was we hadden huis met stroom en gas ,mijn vrouw was heel de dag aan het breien.een trui van echte schapenwol. wij dronken bier met alchol.en zij schat ik wil graag vrijen.

ik was zo blij dat ik hieheen kon komen,naar deze mooie koude land.maar ik had echt nooit kunnen dromen,de sociaal lopen uit de hand.

ik ging toen werken in fabriek ,maar die machiene was antiek.
dus ik zij baas he kom eens kijken.
moet jij eens zien hier die machien,wil jij nieuwe kopen misschien
maar baas zegt jij moet niet zijken.ik zei machiene is gevaar,straks zegt ie boem en lig ik daar,en jij kan bellen ziekenwagen.
ja dan zit ik in ziekenwet en lig ik hele dag in bed ,en moet ik vrouw van alles vragen.

ik was zo blij dat ik hierheen kon komen,naar deze mooie koude land.maar ik had echt nooit kunnen dromen, de sociaal lopen uit de hand.

nu is voorbij die mooie tijd,mijn vrouw die is nu uitgebreid,die wol en stokjes in de kast.de hele dag kijkt die tv en hele familie die kijkt mee,en die dan echt heel anthousiast.ja ik verlang weer naar die tijd,dat vrouw die eten weer bereid,en weer gaat vrijen en gaat breien.maarja die heeft een woord geleerd,die heeft geemansipeerd.ik denk die ga rijen naar turkijen.

ik was zo blij dat ik hierheen kon komen,naar deze mooie koude land.maar ik had echt nooit kunnen dromen,de sociaal lopen uit de hand.

FEMU logo Songteksten.net heeft toestemming van Stichting FEMU om deze songtekst te tonen.

De songteksten mogen niet anders dan voor privedoeleinden gebruikt worden, iedere andere verspreiding van de songteksten is niet toegestaan.