logo songteksten.net

Tiga - Over De Grens

Chorus:
Over de grens. Wie zou daarover durven gaan. Onder de brug. Over de wegen. Die blanken scheiden van zwarten.

Kies partij of ren voor je leven. Vanavond beginnen de rellen in de achterbuurten van Genk. Ze vermoordende de Genkse droom. Een klein zwart meisje wordt aangevallen zonder enige reden. Het Belang Van Limburg drukt het verhaal af en racistische gevoelens laaien op. De volgende dag ontstaan er rellen. Messen en geweren worden getrokken. Twee zwarten jongens worden gedood. En een blanke jongen wordt blind. Een klein zwart meisje wordt aangevallen. Niemand kent haar naam. Wie heeft ze nu iets misdaan? Een boel mensen worden gekwetst en ze zijn boos. Ze zeggen het is haar fout. Men denkt bij criminaliteit al gauw aan het andere ras Wanneer er iets bij groepsvorming gebeurt, zegt men gelijk dat het die Marokkaan wel was Maar goede of slechte mensen vind je overal in elk land Ook zijn er talloze criminelen in ons eigen vaderland Wijs niet te snel naar iemand van een ander ras Denk niet gelijk, dat het die zwarte was. In wat voor wereld leven we, dit is toch niet normaal, je wordt zomaar in elkaar geslagen, dat is toch a-sociaal. Zomaar om niets, word je in elkaar geslagen, je weet niet eens waarom, je hebt zoveel te vragen. Je zou iets willen doen, maar voelt je machteloos, Zo ontzettend veel geweld, is toch alleen maar zinloos. Discriminatie, noem je dat nou sensatie, wat is daar nou voor bal aan, als je iemand omdat hij bruin of wit is in elkaar gaat slaan, iemand uitschelden omdat hij er anders uitziet, dan ben je toch helemaal kierewiet, wat maakt het nou uit dik dun bruin of wit, het gaat erom wat er van binnen zit.

Chorus:
Over de grens. Wie zou daarover durven gaan. Onder de brug. Over de wegen. Die blanken scheiden van zwarten.

Als je over 'kwaad worden' wilt spreken, kun je in de Nederlandse taal over meer dan 500 woorden beschikken. Als je iets te zeggen hebt over 'zachtmoedigheid', vind je nauwelijks 60 woorden. 'Kwaad worden' is een ongezonde bezigheid. Als je boos wordt, ballen zich onwillekeurig je vuisten, je stem wordt luider en scherper, je hart begint wild te kloppen, je spieren spannen zich. Psychologisch gezien, maak je je klaar voor een gevecht. Bij elke uitbarsting schiet 'adrenaline' uit de bijnieren door je lichaam.
Dit verhoogt de bloeddruk en heeft nog andere, erg nadelige gevolgen. Als je lang wilt leven, mag je niet te veel kwaad worden!,'Kwaad worden' is menselijk en begrijpelijk. Maar het wordt gevaarlijk, als je met twee tegelijk kwaad wordt... Daarom wacht jij tot morgen!Woede is een van die overblijfselen van de oermens in je zenuwstelsel.

Chrous:
Over de grens. Wie zou daarover durven gaan. Onder de brug. Over de wegen. Die blanken scheiden van zwarten.

Een wereld vol met pijn, dat vindt, denk ik, niemand fijn. Vele landen zonder eten, prettig om dit te weten? Vele moorden, zonder woorden, alleen maar daden, zonder enige reden achter te laten. Oorlogen, zo zijn er veel, elk land zit er wel voor iets tussen voor een deel. Geweld, daar draait deze wereld om, zijn de mensen dan werkelijk zo dom?
Roken, drugs en alcohol, die dingen eisen overal hun tol. Geweld, abortus en zoveel meer, Ja, de mensen doen hun eigen zeer. De wereld stinkt naar onbezonnenheid racisme, kanker, aids sluipt binnen langzaam met de tijd het vreet aan lichaam en aan geest, je ziel sterft na een lange strijdmeer lijdend dan een beest waarom ben ik diegene
die in die diepe afgrond glijd. Met beide handenklamp ik mij vast, vast aan mijn lot doe ik nog leuk en aardig maar binnenin ga ik kapot van buiten is er na genoeg niet heel erg veel te zien en ben ik dan alleen dan komt weer dat gegriende wereld stinkt, is grotendeels verrot. Langzaam vloeit het leven uit mijn leven soms duurt de tijd een eeuwigheid ik zou de wereld nog een lesje willen geven maar daarvoor ontbreekt helaas de tijden wacht ik op het einde die dan ons leven scheidt. Waarom zou je nog leven? het leven is alleen maar kut, elke dag janken en snijden, ja, bekijk ut! Niemand die je begrijpt, niemand die van je houdt, en dat ik verdriet hebt, laat jullie allemaal koud, Maar ik zal jullie laten stikken, nee, dat zal ik bij mezelf doen, en doe nou niet net alsof het je iets kan schelen, ik geloofde er eerst in maar dat was toen, Was het leven maar voorbij, en al de pijn die erbij zit, dan pas zou ik kunnen rusten, voorbij is al die bullshit

FEMU logo Songteksten.net heeft toestemming van Stichting FEMU om deze songtekst te tonen.

De songteksten mogen niet anders dan voor privedoeleinden gebruikt worden, iedere andere verspreiding van de songteksten is niet toegestaan.