logo songteksten.net

Tiga - Echte Straatleven

Chorus:
Buiten op straat rondhangen ben ik zat. Het is meer iets voor een kat. Bij elke misdaad roepen ze het zijn de bende van de straat, Tiga is zijn naam met de gasten die naast hem staan. Ook al ben ik iemand van de straat. Bij elke misdaad sta ik weer paraat. Zin in een straat show geef me de microfoon met mijn gerap rappen ze me na tot op Bergen Op Zoom. DHC zapt naar MTV hun ogen verbranden meteen. Ik heb ze al uitgeschakeld met een rap van één keer. Ook al heb ik hoge populariteit mijn rapteksten blijf ik oefenen aan het hoekse van Bredabaan. Dit is een feit. De realiteit. Ik alvast naar huis zit meteen achter de pc of voor de buis. Politici en justitie veroveren elke keer weer een onderwerp in het nieuws. Ze komen steeds aan met het zelfde lied. Ooit gedacht om aan te komen met iets nieuws? Ah laat ze maar doen. Zolang ik sterk blijf staan in mijn schoen. Ook al noem je me een oen. Ik sta je niet aan en je gooit meteen met die watermeloen. De flikken zitten achter me aan. Laat ze maar komen ze zullen weer gaan. Zo snel ze kwamen want ze kennen de naam.

Chorus:
Echte straatleven lijden wij. We doen elke straat weer beven. Niemand geeft geen fuck om ons leven. Niemand die er is om ons echte liefde te geven. Haal ons uit het straatleven en sta aan ons zij. Echte straatleven lijden wij.

Steeds weer gaan met de politie en ons verhalen doen bij de justitie. Dit doen wij niet voor ons plezier. Geloof me nu. Kijk zelf hoe je ons aan kijkt. Echt zuur. Ik zeg wat ik meen en ik meen wat ik zeg. Geloof me die camera’s in die shops werken niet maar als ze mij zien dan werken ze meteen. Elke vrouw die de hoek van Bredabaan komt aangelopen schrikt uit haar lijf. Kijk hoe ze eruit ziet. Net als een dode lijk. Hier is niks aan de hand. Ik doe gewoon mijn rap en dat doe ik liefst aan de kant. Als je het wilt kan ik het ook doen met mijn kop in het zand. Ik doe mijn werk en ik doe dit niet op mijn gemak. Bij de film word ik afgezet aan de deur, op straat. Ze zeggen dat is waar je voor staat. Met mijn rap ga ik voor vrijheid en vrede maar mijn collega’s zeggen “jonge je bent te laat”. Laat ze maar zeggen in mijn eentje zal ik het wel redden.

Chorus:
Echte straatleven lijden wij. We doen elke straat weer beven. Niemand geeft geen fuck om ons leven. Niemand die er is om ons echte liefde te geven. Haal ons uit het straatleven en sta aan ons zij. Echte straatleven lijden wij.
Ik ben wie ik ben. Een simpel jongetje van de straat. Ik luister naar Tiga want das mijn naam. Mijn teksten schrijf ik in Brasschaat en breng ze uit in Roosendaal. In mijn rap zit er wat in. Ik rap niet zo kaal. Ik sta graag op een podium en liefst in een volle zaal. Fans gaan weg met hun verhaal. Ze duiken met hun verhaal de media in. Ik duik alvast mijn schaduw terug in. Want in showbizz heb ik geen zin. Heb geen zin in kritiek. Mijn rap is echte muziek en rap niet voor een neppe publiek. Waarom rij ik altijd weer mee met de politie of rijkswacht steeds weer in hun Vito of Astra. Waarom rij ik niet met mijn maten in een nieuwe mercedes. Persoonlijk vindt ik dit een grote zonde. Mijn hobby blijft straat rappen en van TMF naar MTV zitten zappen. Je schrikt je rot als je dat klikske ziet op het Mariaplein. Al wat wij willen is een goeie voetbal partij. Donder op, mij kom je niet tegen aan de top. Op straat zoveel dingen gezien, gehoord en geleerd. Elke probleem die ik steeds oploste gaat en keert. Laat me met rust, je weet dat ik geen problemen lust. Rot op en neem je bus en verdwijn van de straat. Dat is waar ik voor ga.

Chorus:
Echte straatleven lijden wij. We doen elke straat weer beven. Niemand geeft geen fuck om ons leven. Niemand die er is om ons echte liefde te geven. Haal ons uit het straatleven en sta aan ons zij. Echte straatleven lijden wij. X2

Nu zit ik hier met haat en pijn. Niemand die iets goeds doet op straat, toch staan wij hier allemaal op één lijn. Wij zijn de pure Brasschaatenaren, maakt niet uit wie we zijn. Elke buurvrouw roept steeds jullie zijn hier niet welkom verdwijn! Wat hebben wij verkeerd gedaan? Iedereen gelooft steeds die bende van de straat krijgen wel klein. Wij zijn van de straat maar wij horen niet bij die bende ook al weet ik wie ze zijn. Als er iets gebeurt op straat dan zeggen ze gauw Tiga heeft er vast iets mee te maken. Ik hou mij niet bezig met misdaden en inbraken. Ik doe wat ik wil. Ik hou mij bezig met mijn eigen zaken. Overal wordt ik gehaat. Elke bakker en slager roept steeds verlaat Brasschaat. Waarom mag ik hier niet mijn leven bouwen. Er is niemand die mij vertrouwt. Ze willen mij zomaar weg fluiten. Het liefst zouden zij de grenzen willen sluiten. We mogen geen rechten. Maar ik zorg ervoor al moet ik ervoor vechten. Ze zouden ons willen uitschakelen van de straat. Bij de film wordt verwijderd en bij de dancings wordt ik geweigerd. Waar gaat dit heen met die klote portiers? Maar gelukkig kunnen ze mij niet stoppen met het maken van muziek. Schieten op de deuren van een disco is geen sport. Die portiers schiet ik neer met een kogel van maar 9 mm kort.

Brasschaat....Tigaville

FEMU logo Songteksten.net heeft toestemming van Stichting FEMU om deze songtekst te tonen.

De songteksten mogen niet anders dan voor privedoeleinden gebruikt worden, iedere andere verspreiding van de songteksten is niet toegestaan.