logo songteksten.net

Herman Finkers - Het Meisje Met De Eierstokjes

Een sprookje van gynocoloog Floris Jan van Zuiderwijk tussen neus en schaamlippen door verteld en doorverteld op een gezellige doordeweekse avond, ik weet niet hoever bij de de kennis omtrent de gynolocogie reikt, daarom eerst even voor alle zekerheid een gynocologisch praatje.

Vrouwen dames en heren, vrouwen kun je verdelen in 2 groepen,
...... maar dat zou ik niet doen. Het is ongeloofelijk veel werk, ja wel mooi werk hoor. Want is het niet wonderlijk dat de hele natuur op te delen is in 2 groepen: mannetjes en vrouwtjes. Elk voorgekomen uit de samensmelting van een zaadcel en een eicel. Zo'n zaadcel die na zijn lozing....wacht op het vrijkomen van een eitje. Komt er geen eitje vrij, jah dan kan een zaadje weer wachten tot hij een ... nouw jah, vrij lang wachten in ieder geval. Maar gelukkig komt er bij de mens eens per maand een eitje vrij, ook veel dieren kennen een maandelijkse cyclus. Behalve natuurlijk de weekdieren.

Danzij onze kennis omtrent de maandelijkse cyclus kunnen we gebruik maken van periodieke onthouding als anti-conceptie. Periodieke onthouding als anti-conceptie wil wel mits men aan 3 zeer strenge voorwaarden voldoed.
1. De vrouw moet een zeer regelmatige cyclus hebben.
2. Je moet goed kunnen rekenen.
3. En je moet gek zijn met kinderen.

Wanneer een zaadje en een eitje elkanderen hebben gevonden, ontstaat er een vruchtje. Ik heb hier een wekfles vol met zulke vruchtjes. Uit estetische overwegingen heb ik gekozen voor plantaardige vruchtjes. Het zijn vruchtjes van de
Noenoenoenoenoebraam. Jah plantkundig ben ik niet zo op de hoogte dus even een boekje erbij ... waar vind ik in dit boekje de alfabetische register ? Onder de A ... eens even zien. De Noenoenoenoenoebraam: 'Tegenwoordig denken veel mensen dat de Noenoenoenoenoebraam giftig is, vroeger toen de mensen dichter bij de natuur stonden, zagen de meeste mensen deze braam juist uit een gezonde lekkernij. Maar door de natuurlijke selectie is deze groep gaandeweg kleiner geworden, watn in tegenstelling tot de gewone braam is de Noenoenoenoenoebraam zeer giftig. Altans als u meerdere vruchtjes eet, het eten van 1 klein vruchtje is nog niet schadelijk. (Even een braam proberen) Kijkt u eens naar zo'n braam, is het geen klein wondertje, het is opgebouwt uit wel honderd vruchtjes. Honder vruchtjes ?? jah het staat er toch echt.

Ach ja, ik was als gynocoloog zo goed he, men vroeg mij wel eens: "wat adviseert u nouw, borstvoeding of flesvoeding". Dan zei ik altijd ja borstvoeding wil wel maar u moet er wel rekening mee houden dat een tepel niet eerder steriel is. Tenzij je hem 10 minuten hebt uitgekookt.

Liedje:
Zo'n zaakcel en zo'n eicel vormen samen weer een cel,
dat deelt zich tot een kindje en dan gaat het razend snel.
Met kleine kinderen gaat alles razend snel,
zo kreeg ik er in september een nieuw nichtje bij,
wat later zag ik haar terug en toen was het alweer mei.
Het is belangrijk bij zo'n kindje dat waneer je op haar past,
dat je haar niet heter dan 40 graden wast,
en ook niet centrifugeren want dan loopt de trommel vast.
Laatst bij het logeren kwam een nichtje aan mijn bed,
oom Herman ik heb hoofdpijn ik zei kom maar in mijn bed,
nee oom Herman ik heb hoofdpijn zeg ik net.

FEMU logo Songteksten.net heeft toestemming van Stichting FEMU om deze songtekst te tonen.

De songteksten mogen niet anders dan voor privedoeleinden gebruikt worden, iedere andere verspreiding van de songteksten is niet toegestaan.