Biografie van Maroon 5

Maroon 5 is een Amerikaanse pop rock band uit Los Angeles. De band bestaat uit 5 leden: Adam Levine (zang), James Valentine (gitaar), Mickey Madden (basgitaar), Jesse Carmichael (keyboard) en Matt Flynn (drums).

De band begon in 1995 als een gewoon schoolbandje onder de naam Kara’s Flowers. Toen bestond de groep enkel uit Levine, Madden, Carmichael en Ryan Dussick, de toenmalige drummer. In 1997 maakten ze hun eerste album The Fouth World bij Reprise Records. Dit album flopte zodanig dat ze hun platencontract kwijtraakten. Nadien toen de band Maroon 5 werd, kreeg het album nog wel enig succes.
In 1999 brachten ze zonder platencontract hun tweede album Stagg Street Recordings uit. Ook dit album was geen daverend succes.
In 2000 kreeg de groep een nieuw lid erbij, James Valentine die de lead gitarist werd. Toen begonnen ze onder de naam Maroon 5 te spelen. Hun eerste album als Maroon 5, Songs About Jane, brachten ze uit in 2002. Het album was zeer succesvol en vanaf toen starte Maroon 5 contant met touren. Daar dit constante touren kreeg de drummer Ryan Dussick blessures. In 2006 werd hij officieel vervangen door Matt Flyn.
In 2007 brachten ze het album It Won’t Be Soon Before Long uit met de succes-hits Wake Up Call en If I Never See Your Face Again met Rihanna.
3 jaar later in 2010 kwam het album Hands All Over uit. Een commercieel succes werd het echter niet, al stond de single Misery wel hoog in de hitparade's.
In 2011 scoorde de groep een zomerhit met de single Moves Like Jagger samen met Christina Aguilera. Het nummer had een veel grotere 'pop sound' dan hun voorgaande nummers. Dit was dan ook een voorbode voor hun nieuwe album Overexposed dat uitkwam in de zomer van 2012.