logo songteksten.net

Biografie van Hillsong United

Hillsong United is een Australische christelijke rock- en praiseband, onder meer verbonden met de Hillsong kerk in Sydney (Nieuw-Zuid-Wales). Hillsong United is een Australische christelijke rock- en praiseband, onder meer verbonden met de Hillsong kerk in Sydney (Nieuw-Zuid-Wales). Hun muziek bestaat uit een mix van 'praise' en 'worship' muziek, met een eigentijdse mix van christelijke en 'mainstream rock' muziek. De directe doelgroep is christelijke jeugd.

De band begon toen de jeugdafdeling van de Hillsong Pinkstergemeente in 1999 een band opgerichtte genaamd "United Live". De band is opgericht om het evangelie van Jezus Christus over te brengen. De band werd geleid door Hillsong-aanbiddingsleider Reuben Morgan en Marty Sampson. Morgan geniet bekendheid in de christelijke muziek industrie. Mede door het werk van Darlene Zschech bracht de band in 1999 haar eerste album genaamd "Everyday" uit. Na nog 3 albums te hebben gemaakt, veranderde de naam in "Hillsong United".

Hillsong United is in verschillende landen succesvol. Zo was het album "United We Stand" in 2006 het best verkochtte album in de Canadese christelijke muziekindustrie. Tijdens de stemweken voorafgaand aan de negende Top 2000 van Radio 2 werd bekend dat het nummer "Tell the world" in de top 10 zou eindigen en is besloten dit nummer uit de lijst te schrappen.

Elk jaar vindt het "Encounter-fest" plaats; een dag waarbij alle jeugdgroepen bij elkaar komen, en onder de naam United live God aanbidden, met als doel een vernieuwende stijl van aanbidding in waarheid en geest te brengen bij mensen over de hele wereld.

Elke week komen vele mensen in de Hillsong-gemeente bij elkaar om met elkaar deel te nemen in relevante en leeftijdsgebonden programma’s waar ze zich bijvoorbeeld kunnen bezighouden in het skatepark, cafés bezoeken en het bijwonen van multimediapresentaties en met dans en drama. Daarnaast wordt het Woord van God verkondigd en krijgt men een mogelijkheid om Gods aanwezigheid te ervaren door aanbidding, met bekende aanbiddingsleiders waaronder Marty Sampson en Joel Houston.