logo songteksten.net

Biografie van Jennifer Hudson

Jennifer Kate Hudson is een Oscar-winnende Amerikaanse actrice en zangeres. Jennifer is geboren in Chicago in Amerika. Ze heeft gestudeerd aan een conservatorium waar ze in 1999 afstudeerde. Als haar grote muzikale invloeden noemt ze Whitney Houston en Aretha Franklin. Haar liefde voor optreden en zingen heeft ze ontdekt door zingen met het kerkkoor en optreden in lokale toneelstukken en theaters.

Jennifer brak door in Amerika toen ze de jury verbaasde met haar stem tijdens haar auditie voor het derde seizoen van American Idol. Ze werd ' the best so far' genoemd door de kritische jury en ontving veel lof voor haar krachtige stem en grote vocale bereik. In eerste instantie werd Jennifer echter weggestemd voor de liveshows, maar door een jury 'wildcard' mocht ze toch door. Hoewel ze werd getipt door de jury als winnaar, moest Jennifer helaas als zevende de competitie verlaten. Hierbij vertelde de jury aan haar, dat ze beter niet kon hopen op een toekomst als zangeres.

Dit heeft haar echter niet tegengehouden, want met haar rol van Effie White in de film 'Dreamgirls' heeft ze internationale roem en lof verkregen. Ondanks het hoge celebritygehalte van de film (o.a. Beyonce en Jamie Foxx deden mee) was Jennifer de grote ster. Jennifer heeft meer dan 12 prijzen gewonnen door haar acteer- en zangprestaties in de film, waaronder een Oscar. In 2008 speelde ze een rol in de film Sex and the City, ook zong ze hiervoor een nummer die bij de aftiteling te horen is. Haar debuutalbum 'Jennifer Hudson' kwam uit in september 2008 waarvan de eerste single Spotlight werd geschreven en geproduceerd door Ne-Yo en Stargate. Het album is een succes en is beloond in februari 2009 met een Grammy voor het beste R&B album.