logo songteksten.net

Biografie van Lady Gaga

De Amerikaanse Stefani Gabriella Germanotta is geboren in maart 1986. Ze kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Toen ze vier was leerde de kleine Stefanie al piano spelen en op haar dertiende had ze al haar eerste nummer geschreven. Zo ontstond het muzikale talent van Lady GaGa.

In Nederland brak Lady Gaga op 8 april 2008 uit met haar eerste single ‘Just Dance’. Het nummer werd een regelrechte hit. Ook introduceert ze op deze single een ander muzikaal talent: de R&B-zanger Colbie O’Donis. In september 2008 komt Lady GaGa’s debuutalbum “The Fame” uit. Op het album staan veel verschillende nummers. Je vindt er zowel invloeden van urban en reggae terug, als alternatieve- en popsongs. Haar muziekstijl is het beste te omschrijven als een mix van pop met electro en urban. Lady GaGa is uniek, zowel in haar muziek als in haar kledingstijl. Zo komen in de videoclip ‘Just Dance’ gewaagde retro kleding en aparte moves voor.

Lady GaGa is naast zangeres ook songwriter en DJ. Zo heeft zij verschillende nummers voor Britney Spears en de Pussycat Dolls geschreven en schrijft ze ook veel nummers voor zichzelf. De biseksuele Lady GaGa kijkt op naar grote sterren als David Bowie en Queen. Het nummer “Radio Gaga” van Queen heeft haar dan ook aan haar artiestennaam geholpen.