logo songteksten.net

Biografie van Agnes Carlsson

In de lente van 2005 deed Agnes auditie voor Idols. De jury was onder de indruk van haar talent en besloot haar door te laten gaan. In de volgende rondes deed Carlsson het echter slecht, en het lukte haar niet om zich gelijk te kwalificeren voor de live shows. Ze kreeg eveneens geen wildcard. Uiteindelijk besloot de jury haar toch door te laten gaan. Sindsdien ging ze in elke liveshow door. In de finale moest ze het opnemen tegen Sebastian Karlsson en won uiteindelijk met 57% van de stemmen. Zo werd ze het tweede ster van de Zweedse versie van Idols.

Direct nadat ze Idols won begon Agnes Carlsson met het opnemen van haar eerste album bij Sony BMG. De eerste single Right Here Right Now bereikte de eerste plaats bij de Zweedse hitlijsten en hield deze voor 6 weken. Kort daarna kwam ook haar album uit en bereikte net als haar Right Here Right Now de nummer 1 plaats. Stranded, haar tweede single, deed het minder goed en kwam op nummer 27 in de hitlijsten. Het album Agnes werd dubbel platina en is een van de meest verkochte albums van een Idols winnaar. Het nummer Right Here Right Now werd later door Rafaëlla gecoverd.

Na 8 maanden bracht Carlsson haar nieuwe single uit: Kick Back Relax. Het nummer miste net de nummer 1 plaats en stond op de tweede plaats van de Zweedse hitlijsten. Op 11 oktober werd haar tweede album uitbracht Stronger, die op de eerste plaats kwam en waarvan het nummer Love Is All Around door veel artiesten werd gecoverd. Later, op 15 November, werd de single Champion uitgebracht die de 19de plaats veroverde. In december bracht ze de single All I Want For Christmas uit die ze met Måns Zelmerlöw gecovered had.

Begin 2008 verliet Carlsson haar platenmaatschappij Sony BMG en tekende een contract bij Roxy Records. Op 11 augustus kwam de eerste single van haar derde album uit met de naam On and On. In zijn eerste week kwam de single op 27ste plaats maar steeg de week daarna naar de 8ste. Op 28 oktober werd het album Dance Love Pop uitgebracht die op nummer 5 kwam van de Zweedse album hitlijsten. Op 24 november werd de tweede single Release me uitgebracht die op de 9de plaats kwam. Hoewel het succes van haar nieuwe album en haar singels minder was dan haar vorige albums bleek Agnes Carlsson het heel goed te doen in Europa. De nummers On and On en Release Me werden op heel veel Europese radiostations gespeeld en de clips daarvan kwamen heel vaak langs op veel Europese muziekzenders. Dit is Agnes eerste grote succes buiten haar land en belooft misschien haar droom, internationaal bekend worden, waar te maken.