logo songteksten.net

Biografie van Cinema bizarre

Cinema Bizarre bestaat uit 5 leden:

Kiro: bassist Yu: gitaar Strify: leadzanger Romeo: keyboard [Vervanger van Luminor, een bandlid dat ziek werd en de band moest verlaten voor z'n gezondheid] Shin: drummer

De vijf Duitse bandleden leerden elkaar kennen via een Manga-forum op internet. Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet op een Manga-manifestatie in 2005 in Bonn. Ze wisten direct dat ze voor elkaar bestemd waren en samen muziek moesten gaan maken. Allemaal hadden ze al wat ervaring met het spelen in diverse bandjes.

De naam "Cinema Bizarre" is afgeleid van een horrorfilmserie uit de jaren 70-80. Achtergrond van de muziek en de stijl vindt zijn oorsprong in de wereld van de Manga en de Japanse Visual Kei Look van de Anime-fans. Dit geeft bij elkaar optisch een eigentijdse spectaculaire visuele uitstraling.

De jongens zijn opgegroeid met Pokemon en hebben een grote liefde voor Manga en Visual Kei en computerspelletjes. Het motto van de jongens "Style Is War" staat centraal op de CD Final Attraction. De jongens wonen met elkaar samen in een woongemeenschap in Berlijn. Cinema Bizarre werdt omschreven als "De topontdekking van 2007".