logo songteksten.net

Biografie van Marco Borsato

Borsato is geboren in Alkmaar als zoon van Roberto Borsato en Mary de Graaf. Het gezin verhuisde naar Italiƫ, waar Borsato's vader Roberto een restaurant aan het Gardameer ging runnen. Zijn vader overleed in 2009. Marco heeft veel tijd in Italiƫ doorgebracht en spreekt vloeiend Italiaans. Het gezin telt verder nog twee zonen en een dochter.

Borsato brak door als zanger nadat hij op 7 april 1990 de Soundmixshow won met zijn vertolking van het nummer At This Moment van Billy Vera. Vanaf 1990 bracht hij drie Italiaanstalige albums uit. In 1994 stapte hij over op Nederlandstalige nummers (waarvan vele vertaald zijn uit het Italiaans). Hij brak door met het nummer Dromen zijn bedrog en zou vervolgens uitgroeien tot een succesvol artiest.

Sinds 1998 vervult Borsato de rol van ambassadeur van de stichting War Child, een organisatie die zich inzet om kinderen te helpen traumatische oorlogservaringen te verwerken. In hetzelfde jaar trouwde hij met Leontine Ruiters. Samen hebben ze drie kinderen: Luca, Senna en Jada.

Bron: Wikipedia