logo songteksten.net

Biografie van Ironik

James Christian Charters (geboren 18 januari 1988 in Camden, Londen), beter bekend als Ironik, is een Britse muzikant, DJ en rapper. Zijn genre van muziek varieert van R & B, grime en hiphop. DJ Ironik heeft drie top 10 hits; Stay With Me in kaart gebracht op nummer 5, Tiny Dancer in kaart gebracht op nummer 3 en tevens I Got Soul Een liefdadigheidsinstelling single die nummer 10 in de Britse charts bereikt en heeft ook een aantal top 5 hits in andere Europese landen.

[b]Inhoud [/b] • 1 Vroegere leven • 2 Carrière • 3 persoonlijke leven • 4 Studio albums • 5 Singels

[b]1. Het vroegere leven [/b] "DJ Ironik" (geboren James Charters) werd geboren in Noord-Londen, Engeland. Hij besloot op een carrière in de muziek al op vroege leeftijd bij het doen van GCSE in de muziek Hij begon zijn carrière als DJ te werken in clubs, aanvankelijk in zijn eigen land, maar zijn talent werd al snel gespot en hij verhuisde rond Europa dan elke record bracht hij in kaart gebracht in de Top 40 UK Charts hele 2008-2010.

[b]2. Carrière [/b] Zijn eerste single, "So Nice", werd uitgebracht in de zomer van 2007. Het bereikte populariteit op de muziek kanalen, waaronder die nog in de top 3 van de kijker verzoek grafiek op Channel U gedurende 20 weken, maar het had elders een beperkt succes. Op de leeftijd van 20 hij ondertekende met Warner UK is een dochteronderneming van Warner Music Group. De eerste hit was de single "Stay With Me (Everybody's Free)", die in de hitlijsten ging op nummer 11 op downloads alleen, dan nummer vijf op de fysieke release. Het ook had succes op Channel U, die nog in het verzoek grafiek top 10 voor 26 weken. De remix van "Stay With Me" functies Chipmunk en Wiley

Zijn tweede single, "I Wanna Be Your Man" werd uitgebracht in september 2008 en bereikte nummer 35 in het Verenigd Koninkrijk. Zijn debuut album No Point in het verspillen van Tears werd uitgebracht op Warner UK op 29 september 2008 en in kaart gebracht op 21 in de UK Chart. Ironik heeft verlaten omdat Warner UK en is nu ondertekend onafhankelijk label BPM Entertainment.

De derde single van zijn debuutalbum is "Tiny Dancer (Hold Me Closer)", die grime rapper Chipmunk en Sir Elton John functies. Het lied werd uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk op 26 april 2009 en het in kaart gebracht op nummer 3 in de UK chart Dit werd gevolgd door de re-release van zijn album op 11 mei 2009. Hij werd genomineerd voor Beste Nieuwkomer op de 2008 MOBO Awards en Beste Nieuwkomer en Beste Muziek Video ("Stay With Me") op de 2008 Urban Music Awards. Hij was ook genomineerd voor Beste Mannelijke muziek bij films op het scherm Nation Film & TV Awards in november 2008, en gestemd door het publiek kijkers van MTV UK de derde favoriete artiest van het jaar 2008, komen na Katy Perry en Duffy.

De hele maand oktober en november 2008, Ironik ondersteund Duitse Euro dansgroep Cascada op hun tweede UK tour - De Perfect Day Tour 2008. In 2009 werd hij genomineerd voor 'Best UK Act' op de 2009 Mobo Awards. Eind 2009 werkte hij samen met de Britse Rapper AYO en ex-X Factor deelnemer Joelle Mozes voor het nummer Far Away. Het zal worden vrijgegeven op 26 april 2010 op iTunes.

Ironik tweede album is gaan heten 'Ironik' en zal worden vrijgegeven onder de BPM Entertanment in 2011 De eerste single heet Falling in Love, en met 90210 ster Jessica Lowndes en werd uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk op 24 oktober 2010 en in kaart gebracht op nummer UK 40 # De tweede single heet Killed Me en functies Mclean en gaat ergens worden vrijgegeven maart 2011

[b]3. Het persoonlijke leven [/b] Terwijl terugkeer naar zijn huis in Noord-Londen uit een optreden in Essex, Ironik werd het slachtoffer van een steekpartij aanval rond 3 uur op 6 november 2010, toen twee mannen hem aangevallen om zijn sieraden, steekpartij hem in de rechterbil [1]. De DJ is herstellende [2].

[b]

  1. Studio albums[/b]

1ste album: No point in Wasting Tears Uitgebracht: 29 september 2008

2de album: Ironik Uitgebracht in 2011

[b]5. Singles:[/b]

  • Stay with me
  • I wanne be your man
  • Tiny dancer ( hold me closer ) ft. Chipmunk & Elton John
  • I got soul samen met Young Soul Rebels
  • Falling in Love ft. Jessica Lowndes
  • Killed me ft. Mclean