logo songteksten.net

Biografie van Karima

Zangeres Karima (Amsterdam, 1974) is vanaf haar twintigste serieus bezig met muziek. Ze formeert op die leeftijd de R&B groep Dignity waarmee zij een contract bij Virgin Records Benelux tekent. Hun eerste single “Talk to me” stormt begin 1997 de hitlijsten binnen. In 1998 verschijnt hun debuutalbum “Dignity”. Ze worden genomineerd voor een TMF award en winnen in 1999 een Edison voor beste album. Ze zijn een groot succes in zowel Nederland als de rest van Europa en worden terecht de eerste succesvolle Urban Act van eigen bodem genoemd. Ondanks dit succes besluit de groep de samenwerking te stoppen en Karima gaat solo verder.

Ze levert een grote bijdrage aan de albums ‘Documents’ (1998, gouden plaat) en ‘Revival’ (2001) van Postmen. Ze zingt het refrein van de hit ‘More days to Come’ van de rapper E-life, werkt mee aan Postmen’s top 3 hit ‘De Bom’ (2000, Doe Maar-remake met Def Ryhmz) en is onderdeel van Social Life waar ze het nummer ‘Tomorrow’ voor schrijft en uitvoert.

Naast deze werkzaamheden als zangeres en songwriter geeft Karima sinds 1997 geregeld workshops zang en performance op scholen en in buurthuizen.

In april 2002 brengt Karima samen met Ali B het nummer ‘Waar gaat dit heen’ uit en waarvan de videoclip, met o.a. Ilse de Lange en Dolf Jansen, wekenlang te zien was op de muziekzender The Box. De opbrengst van dit nummer komt overigens ten goede aan Amnesty International. Deze samenwerking resulteert in 2003 in een platencontract bij het label SPEC Music, opgericht door Ali B.

Van 2004 tot 2006 is Karima te zien in de musical The Lion King van Joop van den Ende. Daar speelt zij een rol als sopraan in het zangensemble en is zij understudy van Shenzi en Sarabi, twee van de hoofdrollen in deze musical. In totaal staat Karima meer dan 800 keer op de planken!

In 2007 en 2008 treedt karima op bij o.a. het Petje Af Festival, FunX’ 5 jarig jubileum, AVRO’s Nieuwe jas, de Zilveren Harp 2008 en Friends for Warchild. Tijdens deze laatste show bezorgt Karima een bomvol Ahoy kippenvel met haar uitvoering van Danny de Munk’s ‘Zo verdomd alleen’.

In 2008 is Karima bezig met het afronden van haar eerste Nederlandstalig album “Belofte” die naar verwachting kort na de zomer uitkomt. Als voorproefje verschijnt de youtube-hit “Ik ben de shit” (maart 2008, met Mike Metal) en is er in mei 2008 de release van “Wil voor je gaan”, een swingend R&B nummer met een zomers uitstraling.

Karima maakt volwassen R&B-muziek, heeft een sterke stage-performance en is te boeken voor diverse gelegenheden en evenementen.