logo songteksten.net

Biografie van Double Mess

Nothing Less! Niets minder dus, maar meer! Dat is de hoofdgedachte van Double Mess. Meer eigen nummers schrijven, meer optreden, meer publiciteit en een herkenbare eigen sound creëren. Met o.a. het nummer ‘Endless Road’ denkt Double Mess die eigen sound gevonden te hebben. Energiek, verrassend, heftig, maar ook vrouwelijk. Een sound waarmee Double Mess zich onderscheidt van de rest, soms gevoelig maar ook stevig rocken.

De eerste klanken van wat later Double Mess werd, kwamen in 2005 uit een garage in Hank. 3 jonge mannen, toen 12 jaar oud probeerden de favoriete songs van hun ouders na te spelen. Vanaf 2008 is de band Double Mess compleet, met een beeldschone zangeres en stevig rockende mannen er omheen. Verschillende muziekstijlen die bij elkaar komen tot één geheel. Ze zijn begonnen met covers, maar hebben de fade van covers en de rise van eigen nummers ingezet. Live optreden is hun passie en dat doen ze met veel overtuiging.

In 2009 won Double Mess een belangrijke bandstrijd en kreeg daardoor de mogelijkheid om een EP op te nemen met Stephen van Haestregt. Deze werd in september 2009 uitgebracht met hun eerste eigen nummer “Why”. Double Mess ondertussen enorm enthousiast door deze unieke ervaring, wilde meer… Eind 2009 werd met het educatieproject Popsport gestart. Professionele workshops door docenten uit de muziekwereld hebben de band een flinke stap verder geholpen. Hun inzet werd beloond met een landelijke finaleplaats in 2010.

Het nummer “Why” bleef niet onopgemerkt en werd geselecteerd voor het Radio 538 demo duel. De band stond op verschillende grote podia, zoals Veerse dag in Raamsdonksveer, Paaspop Den Hout, De Effenaar in Eindhoven en XiniX in Nieuwendijk. Ook aan media aandacht geen gebrek, lokale radiostations, BN de Stem, Brabant 10 TV en Omroep Brabant TV hebben aandacht aan de band geschonken.

We zitten niet stil op de “Endless Road”, we blijven jullie verrassen!

Michelle Kievits - Vocals Menno Snel - Drums/Vocals Mark van Esdonk - Keyboard Seth van Andel - Lead guitar Tom Keijzers - Bass guitar