logo songteksten.net

Biografie van K'naan

K'naan heet oorspronkelijk Keinan Abdi Warsame (30 mei 1978, Mogadishu). Keinan betekent 'reiziger' Hij is een Somalische dichter, rapper en muzikant. In zijn jeugd woonde hij in de wijk Wardhiigleey, wat 'De Rivier Van Bloed' betekent, hij leefde er tijdens de Somalische Burgeroorlog, die in 1991 begon. Zijn tante, Magool, was één van de bekendste zangeressen in Somalië. K'naan zijn grootvader, Haji Mohamed, was dichter.

Terwijl de burgeroorlog doorging en de situatie in Somalië bleef verslechteren, diende Marian Mohamed, de moeder van K'naan, een verzoekschrift in bij de Amerikaanse ambassade voor een visum In 1991 werd dit goedgekeurd en gingen ze aan boord van de laatste commerciële vlucht uit het land. Ze leefden een beetje bij familie leden in Harlem, New York City, waarna ze verhuisden naar Toronto, Canada.

K'naan won tijdens de Juno Awards 2010 de prijzen voor 'Artist Of The Year' en 'Songwriter Of The Year'. Hij heeft in zijn carrière samengewerkt met vele andere artiesten, zoals Damian Marley, Keane, Wale, David Bisbal, Will.i.am, Adam Levine van de band Maroon 5, David Guetta en nog meer. Hij is vooral bekend geworden door het lied: 'Wavin' Flag', dit is de hit geworden van het WK 2010 in Zuid-Afrika.

In 2010 heeft K'naan met andere Canadese artiesten onder de naam 'Young Artists for Haïti' zijn nummer 'Wavin' Flag' opnieuw opgenomen om geld te verzamelen voor Haïti na de aardbeving. K'naan zijn nummer 'Wavin' Flag' werd door Coca-Cola als lied voor het WK voetbal 2010 gekozen.