logo songteksten.net

Biografie van Lena Meyer-Landrut

Lena Meyer-Landrut (Hannover, 23 mei 1991) is een Duitse zangeres. Ze werd bekend door haar winst op het Eurovisie Songfestival 2010, met het Engelstalige nummer 'Satellite' Zij mocht meedoen voor Duitsland nadat ze de show 'Unser Star Für Oslo' had gewonnen.

Lena was een kleindochter van de Duitse diplomaat Andreas Meyer-Landrut, ze groeide op als enig kind in Hannover en is scholiere aan de Integrierte Gesamtschulde Roderbruch Hannover. Op vijfjarige leeftijd begon Lena al met dansen. Bovendien zong ze graag en deed ze als figurante aan verschillende tv-series mee. Van de soap 'Bitte helfen Sie mir' verschenen op 31 maart 2010 naaktfoto's op internet.

Lena heeft nog nooit een professionele zangopleiding gevolgd, maar nam in de lente van 2010 deel aan de verkiezing voor de Duitse vertegenwoordiger op het Eurovisie Songfestival 2010 in Oslo. Unser Star Für Oslo was een meerdelige castingshow en daarom had ze meerdere optredens. Ze zong toen onder andere het nummer 'The Lovecats' van de Britse rockband 'The Cure' en 'Foundations' van de Britse singer-songwriter Kate Nash. In de finale van de show won Lena van de even oude Jennifer Braun uit Eltville aan de Rijn. Het nummer 'Satellite werd door de Deen John Gordon en Amerikaanse Julie Frost gecomponeerd en door het Duitse publiek uit vier nummers gekozen. Ze vertegenwoordigde daarmee Duitsland bij het Eurovisie Songfestival in Oslo. Met 'Satellite' won ze het Eurovisie Songfestival ook.

Een dag na de finale kwam ze als eerste Duitse zangeres met drie nummers tegelijk de Duitse top 5 binnen. Satellite bereikte de eerste plaats, de twee andere liedjes landden op plaats drie en vier. Bovendien vestigde ze met 'Satellite' een nieuw download-record voor de eerste drie dagen.