logo songteksten.net

Biografie van Antje Monteiro

Antje Monteiro (Antje Johanna Maria Isabella Truggelaar, 12 april 1969, Utrecht), is een Nederlandse musicalzangeres

Antje zong als klein meisje bij Stuif_es_in, later maakte ze deel uit van het ballet van Penny de Jager. Antje begon haar zangcarrière bij de productie Jeans waarmee ze van 1989 tot 1991 in de Nederlandse theaters stond. Daarna was ze zangerer bij verschillende groepen waarmee ze ook buitenlandse tournees maakte naar onder ander Griekenland en Portugal. Ik Portugal kwam ze muzikant Monteiro tegen. Ze trouwde met hem en ze kregen samen een dochter, Romy, maar scheidden na vijf jaar. Antje bleef daarna wel de achternaam Monteiro gebruiken.

In die periode was ze af en toe op de televisie te zien in reclamespots, maar vooral ook als assistente in de programma's van goochelaar Hans Kanàn op RTL 4. In 1998 won ze de talentenjacht op televisie in het programma 'Holland Hollywood' (later 'Big Entertainment Club') en kreeg de titel 'Zangtalent 1998'.

Antje kreeg een platencontract aangeboden. Haar eerste single kreeg de titel 'Laat Het Niet Waar Zijn!', maar was geen succes. In 2000 zat Antje in de eerste aflevering van Big Brother VIPS. Daarna speelde ze in de musical 'There's No Business Like Show Business'

Antje heeft ook het meezingprogramma 'Het Gevoel Van...' gepresenteerd bij de KRO.