Biografie van The Hustle

Geboren in Sulaymaniyah, Koerdistan - Noord Irak, leerde The Hustle al vroeg de harde wereld kennen. Op 4-jarige leeftijd moest hij met zijn familie vluchten voor een bombardement, waarna hij 4 jaar bij zijn grootmoeder verbleef. Op 8-jarige leeftijd vluchtte hij met zijn grootmoeder vanuit Koerdistan naar Nederland, waar hij werd herenigd met zijn moeder en zus. Beginnend met niets is hij in deze periode begonnen met het schrijven van gedichten en songteksten. Als The Hustle niet aan het schrijven was, was hij aan het dansen/breakdancen. In korte tijd werd hij professioneel danser, b-boy, choreograaf en singer-songwriter.

Na zijn bescheiden hit met de single ‘Kerst Met Jou’, welke op nummer 39 kwam in de Mega Top 100, kwam zijn leven stil te liggen. The Hustle raakte betrokken bij een zwaar auto-ongeluk waarna het de vraag was of hij ooit nog zou lopen. Hij heeft zich teruggevochten en is hersteld van zijn verwondingen, maar zijn professionele danscarrière was voorbij.
Na deze zware tijd van revalideren is The Hustle zich op zijn muziek gaan richten, maar moest alles weer vanaf de bodem opbouwen. In de periode van wederopbouw van zijn muziekcarrière worstelde The Hustle met de vraag wie hij is als artiest. Met het ouder worden voelde hij steeds meer de connectie met zijn vaderland. ‘Mijn leven is hier, maar mijn hart is daar.’ Dit zorgde voor een zoektocht naar zijn identiteit en naar zijn sound. Hij heeft het antwoord gevonden. The Hustle omarmt zijn achtergrond en laat dit horen door de mooie oosterse geluiden en melodieën die hij in zijn muziek gebruikt. ‘Hiermee kan ik mijn beide werelden samenbrengen’.