logo songteksten.net

Wat is muziekbingo?

Muziekbingo is een leuke en spannende kijk op het klassieke bingospel. Met liedjes die de nummers op een bingokaart vervangen, kan dit spel door velen worden gespeeld. Nadat je een kaart hebt ontvangen, speelt de host muziek af en als je dat nummer op je kaart hebt staan, vink je het af. Dezelfde regels zijn van toepassing als gewone bingo - kras een lijn door en roep bingo! In dit artikel lees je meer over muziekbingo, wat je trouwens ook op het internet kunt spelen. Je speelt dan dus online bingo met muziek nummers van bekende artiesten.

Maar waar begon muziekbingo nu het spel zich wereldwijd verspreidde? Nou, het begon allemaal met een tv-spelshow. 'Music Bingo' was eigenlijk een Amerikaanse tv-serie die begon op 29 mei 1958. De deelnemers luisterden naar een nummer dat werd gespeeld en toen dit nummer stopte, renden ze naar een groot bord en plaatsten een muzikaal scherp of plat symbool op het grote bingobord. Het beroemde 'Music Bingo Board' had bovenaan de letters 'MUSI-C'. De eerste deelnemer die 5 nummers op rij kreeg, won het spel. De game werd in zwart-wit uitgezonden en in totaal twee jaar uitgezonden.

Op dit moment waren de enige opties voor tv in de Verenigde Staten op dit moment de stations van ABC en CBS. Het enige programma om naar te kijken als kinderen thuiskwamen van school was Music Bingo. Het lijkt erop dat het programma een favoriet was voor deze kinderen en iets waar ze dagelijks naar uitkeken. De show was het eerste netwerkoptreden voor de nu beroemde Johnny Gilbert, die nu vooral bekend is van 'This … is Jeopardy' sinds de heropleving van de show met Alex Trebek. Oorspronkelijk een nachtclubzanger en entertainer, heeft Gilbert talloze spelshows georganiseerd. De show uit 1958 was Gilberts eerste baan op de nationale televisie en duurde maar een paar jaar jaar. Nadat de show was afgelopen, presenteerde Gilbert de spelshow Words and Music op KTLA-TV in Los Angeles.

Het lijkt er nu op dat er online een gebrek is aan informatie over de show, maar voor de wereld van Music Bingo is de erfenis blijven voortbestaan. Met shows die nu plaatsvinden op radiostations zoals Virgin Radio Victoria, muzikale bingovullende theaters zoals Smittys Cinema en met optredens zoals live bandbingo die de Twitch Streaming-wereld bereiken, is het geweldig om een erfenis te zien. Het is duidelijk dat YouTubers zoals Get Binky een nieuwe dimensie hebben toegevoegd aan het live spel van Rockstar Bingo voor hun fans.

Muzikale bingo, of muziekbingo, is supergemakkelijk om te spelen. Gebruik gewoon muziekbingosoftware en kies een afspeellijst met meer dan 75 nummers. Als je een Spotify-muziekbingo-afspeellijst met meer dan 75 nummers kiest, kun je hiermee muziekbingo afspelen met deze afspeellijst op diverse sites. Zodra je het hostingthema van je afspeellijst hebt gekozen, start je gewoon een spel en nodig je je spelers uit met de bingospelcode. Begin dan met het opnemen van functies waarmee je muziekvideobingo kunt hosten met YouTube-video's, setlists kunt bestellen, bingo kunt spelen met Spotify-afspeellijsten en meer!

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren