logo songteksten.net

4 manieren waarop je je koptelefoons verkeerd gebruikt

Laat ons raden: je investeert zelden veel geld in koptelefoons omdat ze altijd kapot gaan en je uiteindelijk elk jaar een nieuw paar koopt. Je bent zeker niet de enige die dit doet. Veel mensen denken dat deze schade niet door hen veroorzaakt wordt, maar simpelweg hoort bij de koptelefoons. Dat is niet per se het geval, je kunt namelijk zelf ook zeker je oordopjes breken. Dit is zelfs mogelijk bij de draadloze modellen van Apple die je eenvoudig met je pasjeshouder in je broekzak kunt meenemen. Voorkom dit met behulp van dit artikel!

Het volume opblazen

Of we het nu hebben over draadloze in-ears die je net als je pasjeshouder heren in je broekzak bewaart of bedrade studiokoptelefoons — stuurprogramma’s falen soms. Dit is zeldzaam, en het kan gewoon betekenen dat de koptelefoon een lang leven heeft geleefd en zoveel is gebruikt als het aankan, zoals een oude automotor. Echter kan de schade aan de stuurprogramma’s ook veroorzaakt worden doordat je naar een te hoge volume geluisterd hebt. Net zoals je een luidspreker op deze manier kunt uitblazen, kun je de stuurprogramma's van je hoofdtelefoon opblazen. Voorkom dit door je muziek niet al te luid te zetten.

De koptelefoon niet schoonmaken

Het zien van echt oorsmeer op het oppervlak van - of erger nog, vastgelopen binnenin - de oordopjes van je oortelefoons is een ongelukkige realiteit van het dragen van de in-ears die je normaal met je pasjeshouder dames in je broekzak bewaart. En vanwege de recente alomtegenwoordigheid van oplaadcassettes, kan oorsmeer op draadloze oordopjes echte schade aanrichten als ze niet goed worden schoongemaakt. Het kan namelijk overbracht worden op de oplaadcassette met alle gevolgen van dien. Gelukkig kun je dit eenvoudig voorkomen door de in-ears regelmatig schoon te maken, maar dit moet je eigenlijk bij al je koptelefoons doen.

De kabels verkeerd behandelen

De meest gebruikelijke manier om bedrade hoofdtelefoons te vernietigen, is door de kabel verkeerd te behandelen. De echte tragedie hier is dat de stuurprogramma's in de koptelefoon het waarschijnlijk prima doen - alles wat ze nodig hebben is een kabel om de audio te leveren. Maar in modellen met bedrade kabels is kabelbeschadiging vaak een doodvonnis. Dit is niet altijd waar - Sennheiser maakt bijvoorbeeld veel hoofdtelefoons waarbij de draden met enige moeite en geduld handmatig kunnen worden vervangen. Toch moet je dit eigenlijk zien te voorkomen, behandel de kabels dus goed.

De app negeren

Veel koptelefoons werken tegenwoordig met apps. Naast instelbare EQ hebben de beste apps meestal instellingensecties waar je de bedieningselementen kunt aanpassen. Het is moeilijk te overschatten wat een voordeel dit is. Gebruik je bijvoorbeeld nooit de spraakassistent van je telefoon? Welnu, in plaats van een van de bedieningselementen op het oor die Siri oproepen, kunnen ze worden toegewezen om het volume te wijzigen. En als je koptelefoon je altijd irriteert met een functie waar je zonder kunt (zoals automatisch muziek afspelen zodra je hem opzet), is de kans groot dat je deze in de app kunt uitschakelen.

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren