logo songteksten.net

Zo zing jij alle liedjes mee met je favoriete artiest

Ga jij binnenkort naar een concert van je favoriete artiest of band? Dan wil je natuurlijk wel alles zo goed mogelijk uit volle borst kunnen meezingen! Omdat een gemiddeld concert toch al snel 2 tot 2,5 uur duurt, betekent dat dus dat er toch zeker 20 nummers afhankelijk van de lengte van de nummers uiteraard. Vooral wanneer het nieuwe nummers zijn, ken je ze vaak nog niet allemaal uit je hoofd. Tijd om te oefenen dus! Want laten we eerlijk zijn, alleen het refrein meezingen is natuurlijk ook niet wat je wilt. Om ervoor te zorgen dat jij straks alle nummers uit volle borst kunt meezingen, hebben we enkele tips voor je.

Begin zonder muziek

Het klinkt misschien gek, maar wanneer je de nummers echt uit je hoofd wilt leren en volledig wilt kunnen meezingen, is het belangrijk dat je begint met oefenen van de tekst zonder muziek. Dit heeft daarnaast ook als voordeel dat je de radio niet hoeft aan te doen, waardoor je bespaart op je energierekening. Vooral gezien de kosten, is het raadzaam om jaarlijks je energieprijzen te vergelijken in tegenstelling tot andere energieleveranciers, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaald. Nadat je de radio hebt uitgedaan, is het belangrijk om de songteksten erbij te hebben. Deze kun je uitprinten, maar ook van je scherm aflezen. Wat je dan vervolgens doet, is het overschrijven van deze teksten. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat dit beter door je hersenen wordt opgeslagen.

Nu met muziek

Nadat je het eerste nummer enkele keren hebt overgeschreven, is het tijd om de muziek erbij aan te zetten. Vervolgens leg je je zelf geschreven songtekst weg en probeer je hoever je komt zonder songtekst. Je zult verstelt staan van het feit dat je steeds beter mee kunt zingen. Nu is het tijd om jezelf nog meer te testen, zodat je de teksten nog beter zult onthouden. Je pakt er nu de songtekst bij, maar je maakt verschillende willekeurige zinnen onleesbaar. Dit kun je doen door ze door te strepen, maar je kunt ook zwart of wit plakband gebruiken. Zet nu de muziek aan en probeer mee te zingen met de tekst op de regels die je zojuist hebt afgeplakt.

Blijven oefenen

Nu je weet hoe je jezelf de songtekst eigen kunt maken, is het zaak om te blijven oefenen. Dit doe je met alle liedjes zodat je na enkele weken met allemaal bijna volledig mee kunt zingen. Wel is het belangrijk dat je ook in de auto en thuis lekker met de muziek aan blijft meezingen, zodat je direct in de juiste sfeer zit voor het concert waar je naartoe gaat. Je zult merken dat wanneer je dit consequent herhaalt, je voor je het weet uit volle borst met alle nummers mee kunt zingen en je de volgende dag geen stem meer over hebt. Als dit het geval is, dan weet je in ieder geval zeker dat je een geslaagd feestje hebt gehad!

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren