logo songteksten.net

De beste liedjes over regen

Regen wordt al eeuwenlang symbolisch gebruikt in literatuur en poëzie. Het verbaast je dan ook niet dat liedjes met regen in de tekst ook in zowat elk muziekgenre voorkomen. De teksten van liedjes over regen hebben vaak een metaforische diepte, de regen is herkenbaar en roept herinneringen en emoties op. Er zijn veel meer nummers die over regen gaan dan je zou denken, maar we hebben een aantal van de beste nummers over regen voor je op een rijtje gezet. Valt er buiten regen? Doe die regenjas aan en ga buiten dansen terwijl je deze liedjes luistert!

The Weather Girls – It’s Raining Men

We zouden dit artikel niet kunnen beginnen zonder een van de meest populaire regenliedjes te noemen. Het anthemische meesterwerk van The Weather Girls uit 1983 lijkt bijna 4 decennia later nog steeds elke dansvloer te kunnen vullen. Het is waarschijnlijk een van de meest bekende liedjes over regen en heeft misschien wel 's werelds gemakkelijkst te onthouden refrein met betrekking tot regen.

Gene Kelly – Singin’ In The Rain

Om de bal verder aan het rollen te krijgen op onze lijst met liedjes over regen, hebben we gekozen voor wat misschien wel een van de meest herkenbare liedjes over regen is. Tenzij je onder een steen hebt geleefd, zul je bekend zijn met de prachtig gechoreografeerde, filmische scènes van een verliefde Gene Kelly die danst in de regen en vrolijk in en uit plassen spettert. En dat zonder een regenjas heren te dragen!

Credence Clearwater Revival – Have You Ever Seen The Rain?

Een van Creedence's meer gewetensvolle nummers, in tegenstelling tot de meeste regennummers op onze lijst van de songteksten, gebruikt de "regen" als een aangrijpende metafoor voor bommen, met een verwijzing naar de oorlog in Vietnam: “ I wanna know, have you ever seen the rain comin’ down on a sunny day?”

Cindy Bullen – Raining on Prom Night

Ondanks dat het slechts zwak werd afgespeeld op de achtergrond van een scène uit een jukebox, kwam het nummer van Cindy Bullen dat regende op de avond van het schoolbal, op de Grease-soundtrack. Dit lied over regen geeft op treffende wijze weer hoe melodramatisch de wereld van een jong meisje ineens instort.

The Eurythmics – Here Comes The Rain Again

Dit meesterwerk van Eurythmics zet een sombere scène neer met zijn regenachtige lyrische referenties en mineur-keyed muzikale begeleiding. Het melancholische begin brengt je alleen maar emotioneel in een achtbaan bij het refrein met positieve, diepe en sensuele teksten die je niet had verwacht, aangezien de melodie speelt met het toevoegen van natuurlijke noten die de toonsoort veranderen.

B.J. Thomas – Raindrops Keep Falling on my Head

Oude regenliedjes zijn enkele van de beste, hoe kan iemand niet bekend zijn met dit regendruppellied? Deze altijd optimistische klassieker is geschreven voor Butch Cassidy and the Sundance Kid door Burt Bacharach en Hal David. In het nummer zijn regendruppels slechts een klein metaforisch obstakel om te overwinnen, een regenjas dames hoef je dus niet beslist te dragen. De woorden zijn humoristisch, zeldzaam voor een lied met regenteksten; Veel grappige regenliedjes krijg je niet.

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren