logo songteksten.net

7 dingen die je niet weet over Purple Rain

In de zomer van 1984 bereikte de soundtrack van 'Purple Rain' de top van de hitlijsten en bleef daar heel lang hangen. De film zou een maand later uitkomen en al snel een cultklassieker worden en een must-see voor Prince-fans. Genesteld in de soundtrack was natuurlijk het titelnummer opus 'Purple Rain' zelf: acht minuten langzame, gloeiend hete emo-vreugde. Hier zijn 7 dingen die je misschien niet weet over deze fantastische drieluik waardoor je zeker een Rains regenjas wilt dragen.

Benefietconcert

Het nummer werd opgenomen tijdens een benefietconcert voor het Minnesota Dance Theatre in de First Avenue nachtclub in Minneapolis op 3 augustus 1983. Het was de eerste keer dat Wendy (die de eerste akkoorden van het nummer schreef) van Wendy + Lisa live speelde als onderdeel van De Revolutie ervoor. Ik zou zeggen dat het geen slecht debuut is.

Stevie Nicks

In eerste instantie vroeg Prince Stevie Nicks om teksten te schrijven voor 'Purple Rain'. "Het was zo overweldigend, dat nummer van 10 minuten ... ik luisterde ernaar en ik werd gewoon bang", zei ze. "Ik belde hem terug en zei: 'Ik kan het niet doen. Ik wou dat ik kon. Het is te veel voor mij." En zo ging Prince zijn eigen weg en was 'Purple Rain' geboren, waar iedereen direct aan denkt bij het dragen van een regenjas kind.

Vanity

De vrouwelijke hoofdrol zou Prince' vriendin Vanity zijn, maar ze verliet Prince net voor het filmen. Nadat Jennifer Beals (Flashdance) de rol had afgewezen, werd Apollonia 6 ingelijfd, en ze was ook best goed.

Faithfully

Prince was zo bezorgd dat het nummer teveel op Journey's 'Faithfully' leek, dat hij Jonathan Cain belde en hem vroeg wat hij ervan vond. Cain vond het goed omdat de powerballads maar een paar akkoorden deelden. Wedden dat hij zichzelf nu voor de kop slaat terwijl hij een Maium regenjas draagt tijdens het luisteren naar Purple Rain.

Betekenis

Fans proberen al tientallen jaren de betekenis van "paarse regen" te achterhalen. Sommigen geloven dat het over het einde van de wereld gaat, een thema waar Prince midden jaren 80 in geïnteresseerd was. Dit citaat uit His Royal Badness suggereert dat de apocalypse niet ver van zijn gedachten was: “Als er bloed in de lucht is – rood en blauw = paars.. paarse regen heeft betrekking op het einde van de wereld en samen zijn met degene van wie je houdt en je door je geloof/god laten leiden door de paarse regen.”

Morris Day

Het gerucht gaat dat Morris Day, misschien wel de ster van de film, niet was uitgenodigd voor de première. Hij moest op Pepe Willie, de oprichter van funkgroep 94 East en getrouwd met Prince' neef, vertrouwen om hem een kaartje te bezorgen. Au.

Darling Nikki

'Darling Nikki', een van de nummers op de soundtrack, veroorzaakte een diplomatiek incident toen Tipper Gore besloot dat het veel te fruitig was voor kinderoren. "Een seksfiend ... masturberen met een tijdschrift" leidde tot stickers van Parental Advisory.

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren